Siepeltje vertegenwoordigt Ootmarsum als Siepelstad. Foto: PR
Siepeltje vertegenwoordigt Ootmarsum als Siepelstad. Foto: PR

KBO'ers vieren fietsvakantie in Twente

Algemeen

KEIJENBORG - Twee en twintig sportieve KBO'ers in clusterverband, hebben vier dagen in het Twentse land genoten van mooie fietsroutes. Ze logeerden in Stadshotel Ootmarsum, waar het goed toeven was. De formule om op eigen gelegenheid te fietsen, is een goede gebleken. Zo was iedereen vrij, hoe de dag te besteden en in te vullen.

Op de avonden waren activiteiten georganiseerd waar iedereen aan deelnam. Een gids liet het gezelschap op een cabareteske manier kennismaken met het Siepel(uien)stadje Ootmarsum. Ook de dames Truus Buil en Trees Seuters, brachten veel gezelligheid met hun accordeonspel.
Indrukwekkend was het bezoek aan het Museum van Kunstschilder Ton Schulte. Hij is een Ootmarsumse bakkerszoon, die vorig jaar dit prachtige Museum aan de Ootmarsumse gemeenschap heeft geschonken. Hij geniet als schilder over de hele wereld grote faam. In de film werd nog eens extra duidelijk hoe gebeurtenissen in zijn leven invloed hebben gehad op de manier van schilderen en het spelen met kleur en licht.
De laatste dag bezichtigden de KBO'ers Landgoed Singraven. Onder leiding van een gids werden zij door de historie van dit kasteeltje geleid. De laatste bewoner, de heer Willem Laan is in 1969 gestorven en heeft dit landgoed met al zijn verzamelingen geschonken aan een bevriende van Heek, nu de Van Heek Stichting.

De fietsvierdaagse werd afgesloten met een heerlijk etentje bij Coen Evers. Hier werden de dames Nanny Langeler en Paulien Gasseling bedankt voor de goede organisatie en werd de heer Johan Hilderink nog eens extra in het zonnetje gezet voor zijn aandeel in het vervoer van de fietsen. Er wordt teruggekeken op een hele gezellige en geslaagde fietsvierdaagse, met een vleugje cultuur. Dit zal zeker volgend jaar weer op de agenda staan.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant