Wie kan daar nu weerstand aan bieden ...? Foto: PR
Wie kan daar nu weerstand aan bieden ...? Foto: PR

Als katjes muizen …

Algemeen

STEENDEREN/DOESBURG – Op de vraag wat meneer wilde drinken, was zijn antwoord: "Een borreltje voor het eten, dat ben ik zo gewend." Dus werd hem door de serveerster een jonge jenever gebracht. Maar wat nu als het glaasje leeg is en het eten nog niet op tafel staat? Het laat zich raden. Het tweede borreltje was net voor hem neergezet toen de pannenkoeken uit de keuken kwamen.

Een van de kleinschalige activiteiten die de Zonnebloem-afdeling Steenderen e.o. haar gasten aanbiedt, is Pannenkoeken eten. Een groot aantal gasten had wel trek in een pannenkoek maar om het kleinschalig te houden waren er negen uitgenodigd om mee te gaan naar het restaurant aan het randje van Doesburg.
Wie uit zoveel smaken kan kiezen, heeft het soms moeilijk daar de lekkerste uit te halen. Werd er voordat de pannenkoeken op tafel stonden nog volop gepraat en gelachen, toen ieder een groot, gevuld bord voor zich had, was het stil: als katjes muizen, dan mauwen ze niet. 'Gemuisd' werd van een boerenpannenkoek, een pannenkoek met spek, ham of kaas, ananas en champignons, ze smaakten allemaal prima.
Het volgende (luxe) probleem diende zich aan toen het toetje gekozen moest worden. Een coupe ijs met vers fruit of een met gezouten karamel of toch die Dame Blanche, er was voor ieder wat wils. Naast het eten (en het borreltje) werd vooral genoten van elkaars gezelschap, van het gezellig samen eten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant