Ans en Erwin Wesselink blazen even uit op hun Camperplaats Landlust. Foto: Liesbeth Spaansen
Ans en Erwin Wesselink blazen even uit op hun Camperplaats Landlust. Foto: Liesbeth Spaansen

Erwin en Ans Wesselink van Camperplaats Landlust

Algemeen

STEENDEREN - "Camperaars rijden het bordje regelmatig voorbij", lacht Erwin Wesselink. Samen met zijn vrouw Ans bestiert hij Camperplaats Landlust aan de Landlustweg 2 in Steenderen. "Het bord is inderdaad ook niet zo groot en opvallend. Eenmaal op het terrein aangekomen, zijn de camperaars blij verrast met de rust het uitzicht en de ruime plekken." De camperplaats wordt na bijna twee jaar tijd met goede cijfers beoordeeld. "We zijn supertrots dat we van de gasten een 9,5 gemiddeld hebben gekregen. Dat betekent dat we de camperplaats met het hoogste cijfer van Gelderland zijn."

Door Liesbeth Spaansen

1. Heb je ooit zelf met een camper rondgetrokken/gekampeerd?
"Wij als gezin hebben niet gekampeerd, ook niet met een camper. Vroeger heb ik wel met mijn ouders op een camping gestaan. Maar dat is niet te vergelijken met een camperplaats." Dus wisten Erwin en Ans in het begin eigenlijk niets over de inrichting van een camperplaats. "We hebben daarom bij verschillende kennissen met een camper gevraagd naar hun mening en ideeën, en natuurlijk verschillende camperplaatsen bezocht om te kijken hoe men deze ingericht heeft. En gekeken wat wij prettig zouden vinden."

2. Wat gaf de doorslag om een camperplaats te maken?
"In het algemeen wordt het met de middenstand in een dorp als Steenderen alleen maar minder. Dus waren we op zoek naar iets dat een aanvulling voor onze huidige onderneming, geschenkenhuis Beuseker zou zijn. Eigenlijk bracht een vertegenwoordiger ons op het idee. Hij campert zelf en zei: 'Prima plek, dat moet je gaan doen'. Hij bracht ons ook in contact met de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC). Daar weten ze alles over camperplaatsen. Met hun adviezen en hulp van diverse andere personen is uiteindelijk de camperplaats tot stand gekomen."

3. Door welke service onderscheiden jullie je van andere camperplaatsen?
"In het tarief voor een overnachting zijn nutsvoorzieningen, waterinname, stroom, wifi, afvalwater lozen en afval in de containers kwijt kunnen, inbegrepen. Daarnaast staan de campers hier beschut en veilig en alle voorzieningen zijn binnen handbereik. De Coop is honderd meter en je bent met twee minuten bij Café Heezen of Cafetaria Big Bread. Dat vinden de gasten geweldig." In het dorp maar toch buitenaf! Artikelen uit de krant over activiteiten in de buurt worden op het prikbord gehangen.

4. Wie onderhoudt het terrein?
"We hebben het bijna allemaal zelf aangelegd en we onderhouden het ook zelf."

5. Hoe vinden de gasten camperplaats Landlust?
"Via diverse camper app's waar wij op vermeld staan, kan men ons vinden. Op deze app's kan men meestal ook een recensie achterlaten zodat de gasten hun mening eenvoudig kunnen delen met ander camperaars. Maar persoonlijk denken we dat de mond tot mond reclame nog gewoon de beste reclame is die je kunt krijgen. Camperaars ontmoeten elkaar op andere camperplaatsen, en dan praat het zich snel rond. De recensies zijn erg goed, we krijgen een gemiddeld cijfer van 9,5 (over zo'n 90 recensies), het hoogste cijfer van Gelderland. Ergens doen we dus iets goed."

6. Hoeveel vraag is er naar camperplaatsen?
"De vraag groeit nog steeds. De verkoop van campers is dit jaar weer met 17% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Camperaars zijn voor het overgrote deel mensen die op een rustige plaats willen staan, met een aantal basis voorzieningen. En aangezien de huidige bezetting van de camperplaats alle verwachtingen overtreft voorzien wij dus duidelijk in een behoefte."

7. Hoe is het contact met de gasten, die soms maar één nacht staan?
"Het contact is heel goed. Iedereen meldt zich in de winkel of wij gaan er 's avonds even aan. Men komt vaak voor één nacht, maar verlengen hun verblijf omdat ze nog niet alles van de omgeving hebben gezien. De meesten blijven dus langer, en er zijn er ook bij die regelmatig terug komen."


www.beuseker.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant