Burgemeester Besselink krijgt een rondleiding bij Inhetgroen. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Besselink krijgt een rondleiding bij Inhetgroen. Foto: Liesbeth Spaansen

Burgemeester Besselink maakt buurt bij Inhetgroen

Algemeen

BAAK - Directie en medewerkers van Inhetgroen in Baak, hoveniers, boomverzorgers en groenvoorzieners, kregen vrijdagochtend 23 juni burgemeester Marianne Besselink op de koffie. In de kantine stond de koffie en thee met een koekje klaar, zoals dat in de Achterhoek gebruikelijk is als iemand buurt komt maken. Burgemeester Besselink had chocolaatjes mee voor bij de thee, maar kreeg van Freddy Evers ook een cadeau mee: een schoffel en bladhark, het gereedschap waar hij zelf destijds mee was begonnen. "Mijn tuin zal hier heel blij mee zijn," reageerde de burgemeester lachend.

Burgemeester vraagt met veel belangstelling naar de verschillende werkzaamheden van de medewerkers die bij Inhetgroen werken. Freddy Evers vertelde met veel enthousiasme over hoe hij begon in 1999 met zo'n schoffel en bladhark. Door hard te werken groeide het bedrijf uit. Door de samenwerking met Delta is het bedrijf uitgegroeid tot 45 medewerkers, die in groepjes en onder leiding van een voorman aan het werk zijn in tuinen van de gemeente en van particulieren.
Directeur Delta Werkt Louis Verlaan was ook aanwezig en hij uitte zijn grote complimenten voor Freddy en Sylvia Evers, die met hun maatschappelijk verantwoord ondernemen een voorbeeld zijn voor andere bedrijven. Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft betrekking op een correcte omgang met de natuur en het milieu, maar ook met passende werkgelegenheid. Inhetgroen heeft vanaf het begin samengewerkt aan de detachering van werknemers van de Delta, mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, maar bij Inhetgroen onder de juiste begeleiding optimaal kunnen functioneren.
Het bedrijf heeft afgelopen winter de oude schuren en noodkantoren vervangen door een nieuw, representatief gebouw met grote kantine. Burgemeester Besselink was onder de indruk van het bedrijf. De medewerkers gingen na de koffie met haar in gesprek en vertelden enthousiast over hun werkzaamheden en specialiteiten.


www.inhetgroen.com

Burgemeester Besselink maakt buurt bij Inhetgroen. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Besselink krijgt een schoffel en bladhark cadeau van Freddy Evers. Foto: Liesbeth Spaansen
Burgemeester Besselink krijgt uitleg over de werkzaamheden van Inhetgroen. Foto: Liesbeth Spaansen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant