Frans Helmich, Fons Janssen, Aloys Schut en Harrie Peters bij het informatieve bedankbord. Foto: PR
Frans Helmich, Fons Janssen, Aloys Schut en Harrie Peters bij het informatieve bedankbord. Foto: PR

Eerste fase renovatie 't Hertenbosch succesvol afgerond

Algemeen

BAAK – De eerste fase van de herstelwerkzaamheden in het Hertenbosch zijn voltooid en afgerond met de plaatsing van een informatief bedankbord.

Door Alice Rouwhorst

De eerste fase van het project in het Hertenbosch behelsde met name de realisering van de bruggen bij het eiland, het uitbaggeren van de vijver en de verwerking en uitspreiding van het baggermateriaal. Eind mei is aan deze werkzaamheden een eind gekomen en afgerond met de plaatsing van een bedankbord op het eiland. Deze is ter ere van iedereen die aan het project heeft meegewerkt. Frans Helmich (initiatiefnemer), Fons Janssen (als vertegenwoordiger van de vrijwilligers), Aloys Schut (die samen met Fons verantwoordelijk was voor de staalconstructie) en Harrie Peters (die nauw betrokken was bij de totstandkoming van het ontwerp voor de hangbrug) hebben het bord geplaatst.
Het heeft wat tijd in beslag genomen, maar het resultaat mag er zijn. Het water in de vijver en de watergangen stroomt weer, er zijn mooie open plekken langs het water gerealiseerd, een nieuw wandelpad is aangelegd en de twee bruggen maken het mogelijk om de vijver via het eiland over te steken. Het Hertenbosch leeft weer en mag zich verheugen in een toenemend aantal bezoekers.
Inmiddels is een start gemaakt met de uitvoering van fase twee; het realiseren van eenvoudige in de natuur passende speel- en/of trimvoorzieningen die voornamelijk zijn gemaakt van hout en touw. Voorbeeld hiervan is een pad van hoge boomstammetjes. Tevens worden er voorbereidingen getroffen voor een natuurlijke kabelbaan bij de vijver die deze zomer geplaatst wordt. De kabelbaan moet een verdere aanzet zijn om het speel- en trimvoorzieningen areaal langzaam maar zeker uit te breiden. De uiteindelijke bedoeling van de opknapbeurt van het Hertenbosch is de kwaliteit en de leefbaarheid te versterken en te verbeteren en de onderlinge contacten tussen de bewoners te stimuleren. Helmich hoopt dat met name ook de jeugd aangetrokken worden door de speelse en veilige voorzieningen.Ook de sporter moet er zijn voordeel mee kunnen doen.
Goede ideeën voor speel- en of trimvoorzieningen zijn welkom bij Het Wapen van Baak of via f.helmich@upcmail.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant