De jubileumcommissie met (v.l.n.r.) Piet Gerritsen, Ben Schiphorst, Bram Mijnen, Anneke Booltink, Hans Gelok en Tom Kerkhof. Foto: PR
De jubileumcommissie met (v.l.n.r.) Piet Gerritsen, Ben Schiphorst, Bram Mijnen, Anneke Booltink, Hans Gelok en Tom Kerkhof. Foto: PR

Keijenburgse Boys is klaar voor jubileumweekend

Algemeen

KEIJENBORG - Keijenborgse voetbalvereniging bestaat honderd jaar en viert dat op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juli. Onder andere de Memphis Maniacs, Wir Sind Spitze en Oud FC Twente komen naar Keijenborg.

Door Luuk Stam

De jaarlijkse kermis zit erop, maar dit jaar staat er in Keijenborg nog een bijzonder feestweekend op het programma. Op 7, 8 en 9 juli viert plaatselijke voetbaltrots Keijenburgse Boys het honderdjarig bestaan. Op het terrein aan de Pastoor Thuisstraat komt een tent ter grootte van de kermistent te staan. "Het worden ook kermisachtige feestdagen", zegt Bram Mijnen van de jubileumcommissie.

Het jubileumweekend begint op vrijdagmiddag 7 juli om 16.30 uur met een receptie. "Die is in principe voor genodigden, maar wie geen uitnodiging heeft gehad en zich toch geroepen voelt, is ook van harte welkom", laat Mijnen weten. Vanaf 20.00 uur is er een sportcafé, treedt cabaretier Thijs Kemperink op en is er een DJ. Ook is er op vrijdag de presentatie van het jubileumboek Voetbaltrots in oranje-zwart, honderd jaar Keijenburgse Boys.

Op zaterdag 8 juli begint het programma al om 11.30 uur. Speciaal voor de jeugdleden organiseert BBFreestyle dan een voetbaldag waarvoor het complete hoofdveld vol voetbalactiviteiten zal komen te staan. Broertjes en zusjes van de jeugdleden hoeven zich ook niet te vervelen. Voor iedereen is er namelijk een blagenparadijs. Zaterdagavond is de grote feestavond met de band Memphis Maniacs, bekend van onder andere de Zwarte Cross. Ook DJ Ron Buurman zal hier van zich laten horen.

De laatste dag van het jubileumweekend begint op zondag 9 juli om 10.00 uur met een koffieconcert van de band Keep Moving. Om 13.30 uur speelt het eerste elftal van Keijenburgse Boys tegen Oud FC Twente, met spelers als Jan van Halst, Niels Oude Kamphuis en Sander Boschker. Vervolgens sluiten de Keijenborgers de viering van het honderdjarig jubileum af met een Duitse party in de feesttent. Hier zorgen Wird Sind Spitze en DJ Martin Bouwmeester voor de muzikale omlijsting.

De jubileumcommissie die dit programma in elkaar zette, kwam twee jaar geleden al voor het eerst bij elkaar. "Veel werk, maar het was een eer om dit te mogen doen", vindt Bram Mijnen, die met de commissie tevens een loterij op poten zette. "Dat was een schot in de roos", zo blikt hij terug. Binnen anderhalve maand waren er 600 loten van 100 euro per stuk verkocht. Het geld gebruikt Keijenburgse Boys deelt voor het jubileumweekend.

Waar de festiviteiten op vrijdag vooral zijn bedoeld voor de leden van de voetbalvereniging zelf, is op zaterdag en zondag iedereen welkom. De entree voor het feest op zaterdagavond is 10 euro. Ook de entree voor de wedstrijd tegen Oud FC Twente en het aansluitende feest op zondag bedraagt 10 euro. Kijk voor meer informatie en het complete programma op www.kbb100.nl.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant