Duo DjeZZes: Monique Wolbert en Everhardt Lubbers verzorgt de muziek bij In d’n Tweeduuster, Foto: PR
Duo DjeZZes: Monique Wolbert en Everhardt Lubbers verzorgt de muziek bij In d’n Tweeduuster, Foto: PR

Achterhoekse sfeer, verhalen en muziek: In d'n Tweeduuster

Algemeen

HENGELO - Het is een traditie: de Vrienden van de Hengelose Remigiuskerk organiseren elk jaar begin juli een Achterhoekse verhalen-avond in de buitenlucht. Op woensdag 5 juli is het weer zover. 'In d'n Tweeduuster' met prachtige verhalen en muziek.

Ook dit jaar wordt 'In d'n Tweeduuster' (in de schemering) weer gehouden in de prachtige tuin van Zelhemseweg 16, Hengelo.Daar zullen deze woensdagavond weer mooie verhalen en gedichten uit de Achterhoekse literatuur te horen zijn.

Onbekende verhalen en gedichten
Derk Jan ten Hoopen, oud-huisarts uit Neede, nu wonend in Zuidwolde, was al eerder te gast. Ten Hoopen schreef verschillende bundels met verhalen, vaak geïnspireerd door zijn huisartsenpraktijk. Ook Ten Hoopens gedichten zijn de moeite waard. Johan Eppink, uit Steenderen, leest verhalen van andere schrijvers voor.

Herinneringen aan Herman van Velzen
Anne Marie Onstenk woonde vroeger naast Frans Roes, de schrijver Herman van Velzen. Zij zal herinneringen ophalen aan deze beroemde Achterhoeker en een van zijn verhalen voorlezen.

Muziek
Het duo DjeZZes, bestaande uit Monique Wolbert en Everhardt Lubbers, zorgt voor de muziek: sfeervolle jazzsongs in het Achterhoeks.

Een heel gezellige avond
Marjan Smeitink, van de Vrienden: "We hebben bijna altijd geluk met het weer. En áls het regent, hebben we een tent. De avond gaat sowieso door. Mensen die een keer geweest zijn, komen meestal terug. In d'n Tweeduuster is gewoon een van de gezelligste avonden van het jaar. Na de verhalen en de muziek drinken we nog een drankje bij de vuurkorf."

'In d'n Tweeduuster' op woensdag 5 juli begint op 19.30 uur aan de Zelhemseweg 16. Entree 5 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant