Een heftige strijd met 'Lord of the Rings'. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen
Een heftige strijd met 'Lord of the Rings'. Foto: Achterhoekfoto.nl/Liesbeth Spaansen

'Lord of the Rings' winnaar jury

Algemeen

KEIJENBORG - Tien grote wagens, nog eens drie wagens in de vrije klasse en verschillende loopgroepen en wagentjes van de jeugd maakten, samen met het mooie weer, de 52ste kermisoptocht in Keijenborg op zondag 25 juni het bekijken waard. Burgemeester Marianne Besselink mocht wederom aanwezig zijn om de kermis te openen. De optocht mocht rekenen op veel publiek, genietend van kleurrijke verhalen die werden uitgebeeld. De wagen van de Geltinkweg/Koepelweg: 'Lord of the Rings' kreeg van de jury de meeste punten. Toch koos het publiek voor 'Harry Potter' van de bouwgroep Uilenesterstraat.

Voorzitter van St. Jan John Rondeel heette op het bordes van Postel-Staete publiek en deelnemers, burgemeester Marianne Besselink en de koningsparen van het vorige jaar namens het bestuur van het Schuttersgilde St. Jan van harte welkom. Deze derde kermisdag stond in het teken van de optocht. "Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het is droog." Hij noemde het feit dat in 1853, 165 jaar, geleden de toenmalige pastoor een gilde oprichtte. "In 1966 was het ook weer een pastoor die bedacht heeft om een optocht door het dorp te laten gaan om de leefbaarheid en het voortbestaan van de kermis te kunnen garanderen. Wat dat betreft hebben de pastores altijd een vooruitziende blik gehad en een bindende factor geweest binnen de gemeenschap van Keijenborg." Hij wenste iedereen een mooie, kleurrijke optocht.

Voor de officiële opening gaf hij het woord aan burgemeester Besselink, die het mooi vond dat het weer zo meehielp. "Ik heb begrepen dat u bezig bent om Keijenborg op de kaart te zetten. Als u dat in 1853 had gedaan, had iedereen klompen gedragen. Dat hoorde in vroeger tijd bij Keijenborg, waar u zelf zorgde voor de beste klompen. Voor een betere leefbaarheid en identiteit van Keijenborg worden nu de klompen, cultureel erfgoed, ingezet. Voor vandaag voel ik op mijn klompen aan dat het een prachtig feest gaat worden en daar wens ik u heel veel plezier bij en dank voor degene die het allemaal organiseren, al die wagenbouwers maar ook bestuur en vrijwilligers die dit soort feesten mogelijk maken. Dat is pas echt leefbaarheid: een heel fijn feest doe je met elkaar."

Na de saluutschoten kon de optocht van start gaan. De muziekkorpsen Schuttersgilde St. Jan Keijenborg, Showband Irene uit Ede, 't Brabants Fietsharmonisch orkest uit Eindhoven, de malletband MDVS uit Doesburg, Drum- en Showfanfare Red & Black uit Giesbeek en Showband K.D.O. uit Groessen liepen in de optocht mee voor de muzikale omlijsting. De koningsparen van 2016 zaten in de open koetsen. De bielemannen zorgden er wederom voor dat de balken werden gehakt, waarna het publiek langs de kant kon genieten van een gevarieerde optocht.

De jury, afkomstig van buiten de gemeente Bronckhorst, gaf de punten voor techniek, uitvoering en presentatie, terwijl het publiek haar eigen keuze kon maken.

Uitslagen

Zelfgemaakte wagens:
1; Lord of the rings – Geltinkweg/Koepelweg (1065 pt.), 2; De vloek van slot Keijenborg – Vriendengroep V.K.K. (1022 pt.), 3; In elkaar, op elkaar en met elkaar – Past. Thuisstraat/Koldeweiweg/Tilderstraat (995 pt.), 4; Harry Potter – Uilenesterstraat (975 pt.), 5; Disneyland Paris – C.V. de Keidarpers (972 pt.), 6; 100 jaar 'de Stijl' – Bielemansdijk (940 pt.), 7; De Keidarpse biergarten – B.Z.C. Sint Lam (910 pt.), 8; Plofkraak – Bekveld (905 pt.), 9; Achterhoeks beach festival 2017 – Achterhoeks beach festival (815 pt.).

Aanmoedigingsprijs: In elkaar, op elkaar en met elkaar – Past. Thuisstraat/Koldeweiweg/Tilderstraat.
Originaliteitsprijs: Vaak bu'j te bange – Dunmore (high)road.
Publieksprijs: Harry Potter – Uilenesterstraat.

Jeugd:
Groepen: 1; The Sunshines – Evi, Naomi & Noa, 2; Flower power – Anouk, Floor & Jolijn, 3; Dio-meisjes – Jinthe & Nika.
Wagentjes: 1; Gargamel en Smurfen – Douwe, Hessel, Kay, Lars, Menno & Merijn, 2; Smurfenborg – Douwe, Hessel, Kay, Lars, Menno & Merijn, 3; Piratenschat – Wesley Geurts.

Vrije klasse:
1; Vaak bu'j te bange – Dunmore (high)road (905 pt.), 2; Huis te koop – Rémon, Ricardo & Thijs (825 pt.), 3; Dukes of Hengel – Kevin & Sjoerd (800 pt.).

Gehuurde wagens:
De Efteling – V.G. de Piepkus (935 pt.)


www.kermiskeijenborg.nl

www.achterhoekfoto.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant