Gezellig jeugdkamp van de E en D van SV Basteom. Foto: PR
Gezellig jeugdkamp van de E en D van SV Basteom. Foto: PR

De voetbal ging mee op jeugdkamp van de E en D

Algemeen

STEENDEREN – Het jeugdkamp van de E en D van SV Basteom werd gevierd op 16, 17 en 18 juni. Eindelijk was het dan zo ver, ze vertrokken naar camping Warnsveld voor drie dagen. Aangekomen werden de slaapvertrekken geïnspecteerd en konden niet snel genoeg chips en blikjes 'sterke' frisdrank worden opengetrokken.

De regels werden met elkaar doorgenomen: eigenlijk waren er maar twee regels: 'heb veel plezier' en 'gedraag je alsof je thuis bent'. Een ieder werd in een 'kampteam' ingedeeld, met dit team van zes spelers moest er gestreden worden. De avond werd geopend met Levend Stratego, met zo'n succes dat op zaterdagavond tijd ingeruimd moest worden voor nog een strijd. Het kampvuur was inmiddels in de verre omgeving te aanschouwen. Het was die nacht nog lang onrustig...

Zaterdagochtend waren de eerste kinderen al weer vroeg wakker. Vanwege de ingestelde 'ophokplicht' moest men tot 7.30 uur op de slaapzalen blijven. Nadat de staldeuren werden geopend konden ze van een heerlijk ontbijt gaan genieten, sommigen hadden overigens al zelf ontbijt op bed gehad….. heerlijk hoor die chips in de ochtend….

Nadat de winnaar van het spel van de vorige avond bekend werd gemaakt en de zes punten waren bijschrijven, mocht men aan de zevenkamp beginnen. Tijdens zeven rondes van tien minuten moesten er verschillende voetbalspelletjes worden gedaan: voetbalgolf, voetbaldarts, voetbalbowlen en schiet maar raak waren een aantal van de onderdelen. Er werd superfanatiek gestreden.

s 'Middags is er heerlijk gezwommen in de Scheg. Zelfs in het binnenspeelparadijs, opgesteld op de ijsbaan, werd in de zwembroek gevoetbald. Eenmaal op het kamp werd de bal ook al weer snel gevonden en konden ze aansluitend genieten van de overheerlijke BBQ.

De volgende activiteit was Jeux des Voetes, oftewel klootschieten maar dan met een voetbal en de voeten. Het uitgestippelde parcours moest men in zo min mogelijk aanrakingen volbrengen. Nadat de laatste groep binnen was gekomen, kon het klassement worden bijgewerkt en werd de tactiek besproken om te zorgen dat zondagochtend het voetbaltoernooi gewonnen werd.

Na een uitvoerige tandenpoetsbeurt werden de overheerlijk geurende slaapzalen weer opgezocht. De begeleiding kon al relatief vroeg aansluiten bij het kampvuur…. De term: 'slapen is voor watjes' en de liederen met de teksten: 'wij gaan niet slapen' heeft de leiding de tweede avond niet meer gehoord.

Na een korte nachtrust waarbij het ook voor de leiding, mede dankzij Greet toch wel erg gezellig was en de woordgrapjes rondom de tekenplaag voor menig traantje zorgden, mochten ze beginnen aan de laatste dag van het kamp. Om 10.00 uur startte de eerste wedstrijd van het toernooi. Op veld 1, veld 2 was namelijk niet in gebruik, werd gestreden om de punten voor het klassement. Vanaf 11.30 uur konden de teams aansluiten aan de tafels die bedekt waren met heerlijke patat en frikandellen. Om 13.00 uur was daar het allerlaatste fluitsignaal van het toernooi en konden de aangekomen ouders langzaam richting de afsluiting van het kamp gaan.

Na drie fantastische dagen was er dan een eindstand waarbij 'Winnen is belangrijker dan winnen of was het nu toch meedoen, ach laat ook maar….' zich uit mocht laten roepen als winnaar van het jeugdkamp! Maar eigenlijk zijn zij allemaal winnaar, want wie een kamp mag beleven/leiden waarbij er echt geen enkel conflict of ruzie is geweest en waarbij een ieder enorm veel plezier heeft gehad, dan mag het gezegd worden: "Dank! We hebben genoten."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant