Het publiek genoot volop van de dressuur van het Fries paardenballet, onderdeel van de show tijdens het zestigjarig jubileum van Rijvereniging De Zevensteen. Foto: Liesbeth Spaansen
Het publiek genoot volop van de dressuur van het Fries paardenballet, onderdeel van de show tijdens het zestigjarig jubileum van Rijvereniging De Zevensteen. Foto: Liesbeth Spaansen

Jubileumweekend Rijvereniging De Zevensteen

Algemeen

STEENDEREN - Met fraaie wedstrijden tijdens het jaarlijkse tweedaagse concours hippique voor pony's en paarden op respectievelijk zaterdag 17 en zondag 18 juni en een reünie voor oud-leden en een mooie show als afsluiting op de zondagmiddag, vierde Rijvereniging De Zevensteen haar zestigjarig jubileum. Er heerste een feestelijke sfeer op het terrein van de familie Winkel.

Door Liesbeth Spaansen

Voorzitter van Rijvereniging De Zevensteen Aalt van der Kamp is tevreden over het jubileumweekend. "We hebben enthousiaste vrijwilligers en sponsoren en een goede sfeer. Het was echt fantastisch", vertelt hij. "We hebben twee hele mooie dagen gehad. Gisteren de pony's, dat ging goed. Vandaag hadden we dressuur en vanwege het middagprogramma hebben we alles in de ochtend gedaan. Zo hadden we een lekker vol ochtendprogramma, met een leuke bezetting." Plannen voor de toekomst zijn er ook. "We hebben wel de ambitie om regioconcoursen te gaan organiseren en willen ons daarvoor kandidaat stellen. Maar voorlopig staat weer een kringwedstrijd op het programma voor volgend jaar. We hebben de steun van het bedrijfsleven."

DJ Roan zorgde voor de muzikale omlijsting van het feest, waar vele oud-leden bijeen kwamen die met een drankje en hapje met elkaar bij praatten en genoten van de grootse show, die om rond 15.00 uur van start ging. Het Fries paardenballet uit Wolvega opende met een dressuur voor vier Friese paarden in Friese klederdracht. Het optreden van KWPN Gelderse hengst Alexandro P. met Gwen Brinksma oogstte vooral veel bewondering. Na een tweede optreden van het Fries paardenballet sloot menvereniging 'In Stap en Draf' spectaculair af met een wedstrijdje tussen drie verschillende aanspanningen.

De rijvereniging De Zevensteen werd op 1 maart 1957 opgericht. De lessen worden gegeven op Het Hooge Wessel. Het terrein is sinds 2014 eigendom van de vereniging geworden.


Facebook PSV De Zevensteen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant