Yuri Hoedemakers, Hermien Steintjes en Liane de Haan. Foto: PR
Yuri Hoedemakers, Hermien Steintjes en Liane de Haan. Foto: PR

Hermien Steintjes (74) maakt parachutesprong

Algemeen

STEENDEREN/TEUGE - Hermien Steintjes (74 jaar) uit Steenderen maakte 12 juni haar eerste parachutesprong. "Een wens van mijn moeder was ooit nog eens een parachutesprong te wagen en liefst voordat ze 75 jaar wordt", aldus dochter Louise Rewinkel, die contact opnam met de Algemene Nederlandse Ouderen Bond (ANBO).

De ABNO, die naast steun aan ouderen ook wensen van senioren vervuld, die ze door diverse redenen zelf niet kunnen waarmaken, bereide de sprong voor. Liane den Haan, directeur-bestuurder bij ANBO en Juri Hoedemakers, verantwoordelijk voor partnerschappen, stonden maandagmorgen bij Hermien Steintjes aan de deur met de mededeling, dat zij die dag om 12.00 uur een parachutesprong zou mogen maken op het vliegveld in Teuge.

Om even van de schrik te bekomen hebben de kinderen, aanhang en kleinkinderen die wel op de hoogte waren, samen een kopje koffie gedronken. Rond 11.15 uur vertrokken ze richting Teuge. Ook hier werd koffie gedronken en een heerlijk stuk appel-notentaart gegeten, een extraatje van de ANBO.

Hermien Steintjes werd meegenomen voor instructies en kreeg een pak aan. Het vliegtuig werd klaargezet en daar ging het vliegtuig de lucht in. "Na de sprong zat zij vol adrenaline en kletste aan één stuk door. Zo trots als een pauw. Een klein traantje van geluk", vertelt Louise enthousiast. "Wat was dit een mooie ervaring, dat ik dit nog mag mee maken!" aldus een gelukkige Hermien.

Van ABNO kreeg Hermien nog een mooi T-shirt met het opschrift 'I did it'. Als afsluiting ging zij nog een hapje eten en zo nagenieten met kinderen en klein kinderen. Wat een mooie dag!

"Wij als kinderen hebben dit als waanzinnig, geweldig en supergezellig ervaren. Wat een leuke professionele organisatie. De medewerkers waren zo lief, gezellig en zorgzaam. Met één woord echte toppers! Onze welverdiende complimenten", besluit Louise Rewinkel.


Meer foto's staan op www.facebook.com/anbo.nl

Hermien Steintjes krijgt een pak aan en instructies. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant