Finaleavond in de Hanzehof in Zutphen. Foto: PR
Finaleavond in de Hanzehof in Zutphen. Foto: PR

Zonnebloem-afdeling Steenderen 600 euro van Hart voor de Achterhoek

Algemeen

ACHTERHOEK - Tijdens de finaleavonden op 6 en 8 juni is de uitslag van Hart voor de Achterhoek bekend gemaakt en zijn de cheques uitgereikt aan de deelnemende verenigingen en stichtingen. De finaleavonden vonden plaats in theater De Storm in Winterswijk en theater De Hanzehof in Zutphen. Zwembad In de Dennen uit Vorden is met 744 stemmen de grote winnaar, gevolgd door de Vlearmoesbus uit Neede met 538 stemmen en Atletiekvereniging AVA'70 uit Aalten. Het aanwezige publiek bepaalde welke vereniging of stichting de leukste campagne had bedacht voor het werven van stemmen. Prikkelz uit Groenlo en de Needse Gymnastiekvereniging gingen er met de originaliteitsprijs vandoor en wonnen 250 euro bovenop het bedrag dat zij via Hart voor de Achterhoek hebben verkregen. op de website is een overzicht te vinden van alle deelnemende verenigingen en stichtingen en het bedrag dat zij ontvangen.

Zonnebloem-afdeling Steenderen e.o.
Penningmeester Jos Lohuis en bestuurslid Liesbeth Schooltink waren donderdagavond 8 juni namens de Zonnebloem-afdeling Steenderen e.o. in het Hanzehof Theater in Zutphen voor de finaleavond van 'Hart voor de Achterhoek'. Zij mochten een cheque in ontvangst nemen voor het mooie bedrag van 607 euro. Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek geeft een deel van de winst terug aan de samenleving en doneert vanuit 'Hart voor de Achterhoek' aan lokale instanties. Ook de Zonnebloem-afdeling Steenderen e.o. heeft zich enige tijd geleden aangemeld voor deelname aan dit initiatief. Al diegenen die hun stem hebben uitgebracht op de Zonnebloem-afdeling Steenderen e.o.: heel hartelijk dank daarvoor, ze zullen het bedrag goed besteden.

Hart voor de Achterhoek is de nieuwe vorm van het sponsor- en donatiebeleid van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek. Van 9 tot en met 26 mei 2017 konden leden van Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek hun stem uitbrengen op de vereniging of stichting die zij een warm hart toe dragen. Elk lid kon daarbij vijf stemmen uitbrengen. Na sluiting van de stemperiode werd het totaalbedrag van 400.000 euro gedeeld door het totaal aantal uitgebrachte stemmen. Bijna 15.600 leden van de bank gaven gehoor aan deze oproep: zij brachten in totaal 77.970 stemmen uit. Dit maakte dat elke uitgebrachte stem ruim 5 euro waard is. "We hadden van tevoren niet kunnen bedenken dat Hart voor de Achterhoek zo'n succes zou worden", aldus directievoorzitter Jan ten Hove. "Uit het aantal aanmeldingen voor de informatieavonden voor verenigingen en stichtingen in februari en maart, bleek al snel dat er een grote belangstelling was. Fantastisch om te zien dat deze voor ons nieuwe actie zo goed ontvangen werd in de regio, en dat zoveel leden hun stem hebben uitgebracht op hun favoriete club!".

Aandeel in elkaar
Verenigingen en stichtingen zijn een belangrijke basis voor leefbaarheid en vitaliteit in de Achterhoek. Om die reden investeert Rabobank Noord- en Oost Achterhoek al jarenlang in het lokale verenigingsleven. Met Hart voor de Achterhoek hebben leden van de bank hun aandeel in de bijdrage die deelnemende verenigingen en stichtingen ontvangen.

Ook in 2018 organiseert Rabobank Noord- en Oost Achterhoek de actie Hart voor de Achterhoek. Verenigingen en stichtingen die voor deelname in aanmerking komen, ontvangen begin volgend jaar een uitnodiging. Meer informatie over Hart voor de Achterhoek is te vinden op de website.


www.rabobank.nl/noa

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant