Paul Niks (l,) overhandigt de sleutel van de kliko aan Feiko Haggeman. Foto: PR
Paul Niks (l,) overhandigt de sleutel van de kliko aan Feiko Haggeman. Foto: PR

Baak heeft een honden-poepdoos

Algemeen

Baak heeft een honden-poepdoos

BAAK - Wellicht kennen mensen het wel: een warm dampende drol van een hond op de stoep. Niet echt zo fijn. Zeker als de kinderen erin stappen en het huis bevuilen. Nu is het zo dat hondenbezitters daar tegenwoordig rekening mee houden. Ze nemen een plastic zakje mee om daar de uitwerpselen van hun hond in mee te nemen.

En zo is dat ook in Baak. Een proper volkje dat met het uitlaten van hun hond de poep meenemen in een plastic zakje. Vervolgens deponeren ze dat zakje met inhoud in een van de picknickbakken van de gemeente. Zich niet realiserend dat er straks bij zo'n picknickplaats toeristen hun broodje opeten.
Om daarin verbetering te brengen komt er in Baak een speciale Kliko voor hondenpoep. Op maandag 22 mei is deze honden-poepdoos in gebruik genomen. Feiko Haggeman zal er vervolgens voor zorgen dat maandelijks de Kliko aan de straat komt te staan om te ledigen. Hij heeft de sleutels in ontvangst genomen van zijn begeleider Paul Niks. Verder zal Feiko de hondenbezitters attenderen op deze nieuwe mogelijkheid om de uitwerpselen hygiënische te deponeren.

Het bijzondere aan deze Kliko is, is dat er een speciaal inlaatmanchet is aangebracht zodat zonder de klep te openen het zakje erin gedaan kan worden. De klep van de Kliko is met een slot afgesloten met een zogenaamd kantelslot, dat alleen opengaat zodra de vuilniswagen de Kliko optilt en kantelt voor lediging.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant