Clubkampioen Rens te Stroet (midden) met links Felix Wolbert en rechts Martin Weijers. Foto: PR.
Clubkampioen Rens te Stroet (midden) met links Felix Wolbert en rechts Martin Weijers. Foto: PR.

Rens te Stroet clubkampioen RTV Vierakker-Wichmond

Algemeen

VIERAKKER/WICHMOND – Rens te Stroet uit Zutphen heeft het clubkampioenschap op de weg gewonnen bij RTV Vierakker-Wichmond. De 27-jarige Te Stroet plaatste een aanval op driekwart van de koers en wist zo met Simon Bargeman uit Lochem en Koen Jansen uit Baak een kopgroep te vormen. Uiteindelijk wist de man uit Zutphen hen ook uit het wiel te rijden en de laatste paar ronden reed hij dan ook alleen op kop. Bargeman en Jansen werden uiteindelijk ingerekend door het peloton dat in totaal uit vijftien mannen bestond. De eindsprint voor de tweede plek werd gewonnen door de 26-jarige Felix Wolbert uit Hengelo. Derde werd Martin Weijers (47) uit 's Heerenberg.

In de wielerronde van Aalten, die op zondag 21 mei verreden werd, is Jan Weevers als vijfde geëindigd bij de Masters 50+. Weevers reed de hele koers attent voorin en wist uiteindelijk mee te zitten met een kopgroep van vijf mannen. Uiteindelijk liet hij het in de sprint lopen en werd hij vijfde. Ook Peter Makkink van RTV Vierakker-Wichmond reed mee bij de Masters 50+. Hij wist net niet binnen de top twintig te eindigen en finishte als 23ste.

Op Hemelvaartsdag, 25 mei, werd de 42ste ronde van Maren-Kessel verreden. Rens te Stroet is daar als zesde geëindigd. Hij maakte onderdeel uit van een kopgroep van veertien renner die al aan het begin van de wedstrijd ontstond. De 27-jarige Te Stroet is echter niet blij met zijn prestatie: "Vorig jaar heb ik deze ronde gewonnen, dat had ik dit jaar natuurlijk weer willen doen. Ik had slechte benen en daardoor reed ik niet lekker rond." Ook Koen Jansen van RTV Vierakker-Wichmond reed mee in Maren-Kessel en finishte als veertigste. "Het was geen goede wedstrijd, toen de kopgroep ontstond heb ik wel goed meegereden in het peloton. Er zat niet veel in", aldus de 19-jarige inwoner van Baak.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant