Politiek Café met thema: Gemeenteraadsverkiezingen

Algemeen

Uitnodiging van het Senioren Convent Bronckhorst

BRONCKHORST/TOLDIJK - Op dinsdag 31 mei om 20.00 uur wordt in Restaurant Den Bremer in Toldijk een Politiek Café gehouden in het kader van de 21 maart 2018 te houden gemeenteraadsverkiezingen. De leiding van de avond is in handen bij de heer Geert Postma.

De organisatie berust bij de gezamenlijke ouderenbonden in de gemeente Bronckhorst, verenigd in het Senioren Convent Bronckhorst. Zij willen niet als mosterd na de maaltijd komen bij het behartigen van ieders belangen op velerlei terrein en vooral niet bij die zaken, waarin de gemeenteraad ofwel het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bronckhorst de eindverantwoordelijkheid draagt.

Gemeenteraadsverkiezingen
Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen en de politieke partijen starten nu al met het schrijven van hun verkiezingsprogram oftewel beleidsvisie voor de periode 2018-2022. Hoogste tijd dus om de wensen van de senioren kenbaar te maken en aan te geven op welke onderdelen het nu bestaande beleid bijgesteld moet worden. Met natuurlijk de uitdrukkelijke wens met deze verlangens rekening te houden.

Politieke Partijen
Iedereen kan die avond met de politieke partijen in discussie gaan of misschien zelfs de confrontatie aangaan over voor senioren uiterst belangrijke zaken, zoals zorg en welzijn, woningbouw, openbaar vervoer, veiligheid, inkomen en minimabeleid.

Woningbouwcorporaties
Naast de politieke partijen zijn deze avond ook vertegenwoordigers van de in de gemeente Bronckhorst actieve woningbouwcorporaties Pro Wonen en Sité aanwezig. Zij immers zijn in belangrijke mate verantwoordelijk voor de sociale woningbouw in onze gemeente.

Vragen stellen
Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen. Maar nog beter is het om een al bekend nijpend probleem vooraf kenbaar te maken bij het bestuur van de afdeling. Deze kan zich er dan samen met de vraagsteller goed op voorbereiden, zodat het verhaal scherp en duidelijk op tafel komt.

Voor wie echt inbreng wil hebben bij het vaststellen van zaken die voor senioren in de toekomst van belang zijn, komt op deze avond naar Restaurant Den Bremer aan de Zutphen-Emmerikseweg in Toldijk. Is vervoer een probleem, neem dan tijdig contact op met een van de bestuursleden zodat zij wat kunnen regelen.

Belangstellenden kunnen vanaf 19.30 uur terecht in Restaurant Den Bremer. Van harte welkom. De koffie staat klaar.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant