Eerste onderdeel van de triatlon is zwemmen. Foto: Liesbeth Spaansen
Eerste onderdeel van de triatlon is zwemmen. Foto: Liesbeth Spaansen

Hengelose triatlon kiest eenmalig voor de zaterdag

Algemeen

HENGELO - De triatlon van Hengelo is toe aan de 28ste editie. Dit keer vanwege Pinksteren niet op zondag, maar op zaterdag 3 juni.

Deelnemers kunnen kiezen uit de achtste en de kwarttriatlon. De achtste triatlon bestaat uit 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. De atleten op kwarttriatlon leggen die afstanden telkens twee keer af. Ook is er een triotriatlon waarbij drie personen in teamverband elk een onderdeel van de achtste triatlon afwerken. De eerste groep van de kwarttriatlon start om 9.00 uur voor het zwemonderdeel in zwembad Het Elderink. De laatste groep triatleten zal rond het middaguur starten.

Het fietsparcours loopt door het buitengebied van Hengelo. Na de passage in Keijenborg maken de fietsers een grote lus richting de Toldijkse en Baakse kant om uiteindelijk via de Wichmondseweg weer terug te keren in Hengelo. Net als vorig jaar kent het loopparcours geen keerpunten. De triatleten lopen één of twee keer een ronde van 5 kilometer. Dat betekent dat het publiek op sportpark Het Elderink de deelnemers aan de kwarttriatlon halverwege een keer extra ziet passeren.

Opnieuw trekt de Hengelose triatlon een sterk deelnemersveld naar Het Elderink. Zo zijn Marcel Gierman uit Zevenaar en Guido Gosselink uit het Duitse Ahaus van de partij. Gierman was vorig jaar derde op de kwarttriatlon en wist die in 2014 te winnen. Gosselink is in Hengelo meervoudig winnaar. De twee gerenommeerde triatleten krijgen concurrentie van het jonge Eibergse talent Joost Somsen. Hans Boonstra verdedigt op de kwarttriatlon de titel van beste Hengeloër.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant