Maar liefst acht jubilarissen van Jubal werden gedecoreerd. Foto: Liesbeth Spaansen
Maar liefst acht jubilarissen van Jubal werden gedecoreerd. Foto: Liesbeth Spaansen

Drie leden Jubal werden geëerd voor hun 65-jarig lidmaatschap

Algemeen

BAAK - Het groot orkest en opleidingsorkest van Muziekvereniging Jubal, beide onder leiding van Raymond Waanders konden zaterdagavond 20 mei wederom voor een volle zaal musiceren. Het thema van het voorjaarsconcert was musicals en in Zaal Herfkens werd de avond dan ook swingend doorgebracht.

Door Liesbeth Spaansen

Voorzitster Everdien Berendsen opende de avond met een welkomstwoordje. Traditioneel gaf zij een roos aan het jeugdlid dat deze avond voor het eerst meespeelde in het groot orkest: Milan Altena.

Ladyspeaker Anne-Wil Klein Lenderink vertelde over de stukken waar het groot orkest het concert mee opende. De titels van de stukken werden dit keer eveneens met een afbeelding op de beamer getoond. Als eerste stond de temperamentvolle 'Consuelo Ciscar' op het programma, gevolgd door de prachtige muziek uit 'The Phantom of the Opera' en tot slot van dit eerste deel 'Crossroads'.

Nieuw was dat de foto's van de jubilarissen tijdens hun huldiging geprojecteerd werden op het scherm. Bijzonder was, dat de speldjes niet door het bestuur werden opgespeld, maar door een dierbare relatie van de jubilaris. Zij kregen ook oorkondes, een bos bloemen en applaus.

Voor 12,5 jaar lidmaatschap werden drie leden gehuldigd: Stijn Holtslag, trompet/C-diploma, kreeg zijn speld opgeprikt door zijn opa, de heer Degen. Anne-Wil Klein Lenderink, trombone/C-diploma, werd gedecoreerd door haar moeder Gracia en Annette ter Horst-Bijsterbosch, es bas/B-diploma door haar broer Hans-Paul. Voor vijftig jaar lidmaatschap werd Loes Wesselink-Dalhuizen, klarinet, gehuldigd. Peter Rouwen, die eerder door haar als bestuurslid van de KNFM was gedecoreerd, speldde haar het kleinnood op, de rollen waren omgedraaid.
Na de pauze speelde het opleidingsorkest, waarbij de dirigent anekdotes vertelde bij de te spelen stukken.

Daarna kwam wederom de voorzitter naar voren met speldjes en oorkondes. Voor zestig jaar lidmaatschap werd Peter Rouwen, hobo, gedecoreerd door zijn zus Berry Rouwen.
Maar liefst drie (ere)leden werden geëerd voor hun 65-jarig lidmaatschap. Tonnie Tijssen, grote trom/erelid, kreeg het gouden speld uitgereikt door zoon Patrick. Henk Samberg, hoorn, door zijn dochter Mira en Bennie Wiecherink, bariton/erelid door zijn kleinzoon Thijs Eggink.

Het groot orkest speelde daarna een mooi arrangement van de musical 'Les Misérables', waarna de vrolijke muziek uit 'Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat' op de lessenaar kwam. Met '76 Trombones' waar een grote rol was weggelegd voor de trombone- en trompetsecties kwam een mooi concert ten einde.

De avond kon worden afgesloten met het 'lang zullen ze leven' voor alle acht jubilarissen die met de bloemen voor het orkest stonden en konden vele vrijwilligers, muzikanten en het publiek worden bedankt voor de komst. Het bleef nog gezellige met een glaasje en een hapje.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant