De optocht is een van de hoogtepunten. Foto: PR
De optocht is een van de hoogtepunten. Foto: PR

Activiteiten Hengelose Kermis 2017

Algemeen

HENGELO - De kermis in Hengelo gaat op woensdag 12 juli om 10.00 uur weer van start in de Spalstraat. Ook dit jaar is er weer een voorronde van het Nederlands kampioenschap standwerken.

Verenigingen of organisaties die zichzelf willen presenteren kunnen zich aanmelden voor deze markt. Deelnamen is gratis. Aanmelden voor een kraam moet voor 15 juni en kan via mail: www.emmhengelo.nl. Via het contactformulier kunnen belangstellenden zich aanmelden. Ondernemers en andere commercieel geïnteresseerden kunnen een kraam huren via www.marktvision.nl en zich aanmelden via een contactformulier.

Woensdagavond is er weer een aangepast 'rondje' om de Welkoop. Dit keer geen motoren maar tandems. Een groep enthousiaste jongeren uit 'Hengel' wilde een activiteit houden op de woensdagavond voor jongeren. Liefhebbers kunnen meedoen aan een tandemrace. Opgave voor dit evenement kan vanaf 12.00 uur op de kermismarkt bij HCR Leemreis. Nadere info volgt in de kermiskrant.

Schutterij EMM en de Koninklijke Harmonie Concordia zijn dit kermisweekend gastheer van de SSV Heyerode uit Thüringen (Duitsland). De afvaardiging van deze vereniging neemt kanonnen mee naar Hengelo, en zal daarmee een eresaluut laten horen op het terrein van de IJsvereniging Steintjesweide. Het kanon zal klinken na afloop van het vogelschieten op zaterdag 15 juli. Mits de benodigde vergunningen worden afgegeven.

Zondag 16 juli start om 14.00 uur de kermisoptocht. Iedereen die mee wil doen in deze optocht kan zich nog opgeven. Men kan zich aanmelden met een wagen, of als loopgroep. Kinderen kunnen zich op zondag 17 juli vanaf 13.00 uur melden bij de ingang van de Welkoop, met hun versierde fietsen en karretjes. Dieren mogen in de optocht niet meelopen. Muzikale ondersteuning tijdens de optocht wordt verleend door de volgende korpsen: Tamboers OLV Gilde Varsselder-Veldhunten, Christelijke Muziekvereniging Crescendo en de Koninklijke Harmonie Concordia uit Hengelo. Opgeven voor de optocht kan via petermonique26@gmail.com of via 0575-464942.

In de Contact van week 27 zal de kermiskrant als bijlage gevoegd zijn, met daarin het programma van de kermis in Hengelo 2017.

De optocht is een van de hoogtepunten. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant