Het Goudvinkje, werk van Riny Slütter. Foto: PR
Het Goudvinkje, werk van Riny Slütter. Foto: PR

Expositie van Riny Slutter en Anneke Huijbers

Algemeen

BRONKHORST - Anneke Huijbers en Riny Slütter hebben samen een expositie in de kapel van Bronkhorst. De expositie van beide dames is van 27 mei tot en met 2 juni te zien in de kapel in Bronkhorst, geopend vanaf 10.30 tot 17.00 uur. Riny en Anneke zullen om beurten in de kapel aanwezig zijn.

Dit jaar is Anneke eveneens met veel plezier bezig geweest met natuurschilderijen gemaakt van ei-tempera en pastel. De meeste op olifantenmest. Het is dit keer op een meer abstracte manier. Geeft de natuur een andere kijk erop. Ook heeft zij een paar schilderijen met inkt gemaakt.

Riny Slütter is een realistisch schilder; ze werkt met olieverf op paneel. Naast de techniek van de fijnschilders werkt ze ook met een lossere toets, waarbij haar inspiratiebron ligt in de natuur en de weergave van natuurlijke materialen en stoffen. Haar voorlaatste serie schilderijtjes bestaat uit de afbeelding vogels, waarbij ze met aandacht en precisie de fijnste veertjes van mooie kleurrijke zangvogeltjes weergeeft, maar ook de genadeloze blik van een roofvogel tracht te treffen.

Sinds 2016 is Riny docent bij Boulevard Magenta, en geeft ze met veel aandacht en plezier de kunst van het schilderen door.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant