Henriët Hiddink, Joke Groot Roessink, Jolanda Bannink, Anja Oostendarp en Evert Hollander organiseren de Hengelose avondvierdaagse. Foto: Luuk Stam
Henriët Hiddink, Joke Groot Roessink, Jolanda Bannink, Anja Oostendarp en Evert Hollander organiseren de Hengelose avondvierdaagse. Foto: Luuk Stam

Wandelvierdaagse is toe aan achtste editie

Algemeen

HENGELO - In het nieuw gestoken organisatie maakt zich op voor achtste editie van Hengelose avondwandelvierdaagse.

Door Luuk Stam

Tijdens de Hengelose avondwandelvierdaagse van dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 2 juni genieten wandelaars weer van de mooiste plekjes in en rondom Hengelo. Vier dagen lang kunnen deelnemers vanaf sportpark Het Elderink starten voor routes van 5 of 10 kilometer. Het is ook mogelijk om één avond mee te lopen.

De organisatie is in handen van Henriët Hiddink, Joke Groot Roessink, Jolanda Bannink, Anja Oostendarp en Evert Hollander. Zij hebben er ook dit jaar weer alles aan gedaan om een verrassend vierdaags wandelevenement neer te zetten. Zo loopt één van de routes dit jaar richting Zelhem, waarbij de route van de 10 kilometer over de voormalige vuilstort De Langenberg gaat. "Prachtig om daar te wandelen", vindt Jolanda Bannink.

De organisatoren zijn voor deze editie geheel in het nieuw gestoken door Roozegaarde Sport en Mode en Goossens Atomica. Alle vijf dragen ze fris blauwe polo's en – voor het geval dat de weersomstandigheden onverhoopt wat minder zijn – blauwe jassen. Op de achterkant van zowel de polo's als de jassen staat het nieuwe logo dat ook in de banden van de medailles voor de wandelaars zal terugkomen.

Voordat de wandelaars deze medailles in ontvangst mogen nemen, zullen ze eerst heel wat kilometers af moeten leggen. Na de opening van burgemeester Marianne Besselink beginnen ze op dinsdag 30 mei aan de eerste van vier avonden wandelen. De routes lopen voor het grootste gedeelte door het buitengebied van Hengelo. Onderweg zorgen lokale ondernemers voor verschillende traktaties.

Het aantal deelnemers steeg de afgelopen jaren van 463 in 2010 tot meer dan 700 deelnemers vorig jaar. Het is dit jaar wederom mogelijk om de vierdaagse in groepen te lopen. Een jury beoordeelt de groepen van minimaal tien personen op zaken als netjes lopen, de herkenbaarheid als groep door middel van outfits en eventuele gezamenlijke zangkunsten. Ook is er opnieuw een prijs voor de originaliteit.

De voorinschrijving voor de avondwandelvierdaagse vindt plaats op dinsdag 23 en woensdag 24 mei van 19.00 uur tot 20.00 uur in de kantine van voetbalvereniging Pax. Voorinschrijven is niet verplicht, maar wordt wel zeer op prijs gesteld. "Dat voorkomt lange rijen tijdens de eerste wandelavond", zegt Henriët Hiddink. "We willen graag dat iedereen op tijd kan starten." Deelnemen aan de complete vierdaagse kost 6 euro. Voorinschrijvers betalen 5 euro. Eén dag meelopen kost 4 euro.

Starten kan de eerste drie avonden tussen 18.00 uur en 19.00 uur. Op de laatste avond start de 10 kilometer om 18.00 uur en de 5 kilometer om 18.30 uur. Na de binnenkomst op vrijdag 3 juni maken alle wandelaars nog een kleine ronde door het dorp. Deze gezamenlijke intocht onder begeleiding van muziekkorpsen vertrekt om 20.15 uur vanaf sportpark Het Elderink en eindigt hier ook.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant