Studenten van de Iselinge Hogeschool te Doetinchem organiseerden de projectweek. Foto: PR
Studenten van de Iselinge Hogeschool te Doetinchem organiseerden de projectweek. Foto: PR

Projectweek over Gambia op De Leer enorm succes

Algemeen

HENGELO - Studenten van de Iselinge Hogeschool te Doetinchem hebben een projectweek georganiseerd op daltonbasisschool De Leer in Hengelo. Het doel van deze week was tweeledig. Kennismaken met de kunst en cultuur in Gambia en hulp bieden aan scholen in dit land in Afrika, waarvoor De Leer regelmatig, met andere scholen van Pro 8, in actie komt.

De gehele week zijn er verschillende activiteiten uitgevoerd, waaronder djembé les, waardoor de leerlingen Gambia beter hebben leren kennen. Op de dinsdag- en donderdagmiddag werd er groepsdoorbroken gewerkt . Alle kinderen van de gehele school hebben tijdens deze middagen kunstwerken gemaakt. Deze werden tijdens de goed bezochte inloopavond op donderdag aan ouders, oma's , opa's en andere familieleden en kennissen verkocht.

Uiteindelijk is er een heel mooi bedrag van 736,27 euro bijeengebracht voor de stichting Buganala, een resultaat om zeer trots op te zijn. Gerritsen, voormalig directeur van Pro 8 en zijn dochter Marjolijn hebben, namens de stichting de cheque vrijdagmiddag tijdens de afsluiting van deze succesvolle projectweek in ontvangst genomen.
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant