Enthousiaste deelnemers aan de Keijenborgse oranjeactivititen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Jozef Hendriks
Enthousiaste deelnemers aan de Keijenborgse oranjeactivititen. Foto: Achterhoekfoto.nl/Jozef Hendriks

Oranjeactiviteiten en Oranjesoesen

Algemeen

KEIJENBORG - Ondanks de slechte weersvoorspellingen begon Koningsdag in Keijenborg toch met een stralende zon. Schuttersgilde St. Jan maakte een rondgang door het dorp waarbij zij bij de basisschool een vrolijk gekleurd gezelschap oppikten op samen naar het evenemententerrein op het Booltinkplein te lopen.

Daar was door het Oranjecomité een zeskamp en volleybaltoernooi voor de jeugd georganiseerd. Daarnaast konden de kinderen onder andere spelen op de zandbult, schmincken, vogelhuisjes knutselen en timmeren. In de tent op het terrein was een tafel ingericht voor de bezoekers van de Keijkamer. Zij kregen een kopje koffie en heerlijke Oranjesoes aangeboden.

Naast al het vertier werd er tussendoor ook regelmatig aan het rad van fortuin gedraaid. Hierbij waren prachtige prijzen te winnen die beschikbaar gesteld waren door de sponsoren. Wethouder Antoon Peppelman roemde in zijn openingstoespraak het jonge Oranjecomité, in andere Oranjecomité's ligt het 'grijs-gehalte' vaak hoger, en de inwoners van Keijenborg dat zij samen zo'n mooi evenement kunnen neerzetten. Na afloop van de kinderspelen ging het feest in de tent nog even door. Brood op de Plank maakte er ook daar nog een mooi feestje van.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant