Werk van Ina Bijvank is in de Kapel van Bronkhorst te zien. Foto: PR
Werk van Ina Bijvank is in de Kapel van Bronkhorst te zien. Foto: PR

Schilderkunst en beeldend werk in de kapel

Algemeen

Schilderkunst en beeldend werk in de Kapel van Bronkhorst

BRONKHORST - Schilderkunst en beeldend werk in de slotkapel van het stadje Bronkhorst. Marga Zweers, Ina Bijvank en Ineke Keesom exposeren samen van zaterdag 29 april t/m 5 mei. Iedereen is welkom, elke dag van 11.00 tot 17.00 uur.

Marga Zweers is in 2009 gaan schilderen met acrylverf ( autodidact). Ze volgt nu enkele jaren les bij Alma Noordermeer in haar atelier Kunstburg in Doesburg. Marga schildert wat haar inspireert en gebruikt daarbij kleuren die haar aanspreken. Zo komt ze tot zeer uiteenlopende creaties. Ze beleeft er veel plezier aan en geniet ervan als andere mensen ook van haar schilderijen genieten.
Het beeldhouwwerk van Ineke Keesom is opvallend door het gebruik van ronde gladde vormen in combinatie met de grillige vormen van het materiaal. De veelal geabstraheerde beelden zijn gemaakt van steen, hout, was en brons. Daarnaast ontwerp ze kleine beeldjes van zilver die eveneens als sieraad gebruikt kunnen worden. De passie voor beeldhouwen ontstond in haar werk als grafisch vormgever. Sinds 2004 richt ze zich op het vormgeven in hout en steen, nadat ze vele jaren met acryl en olieverf geschilderd had. Voor de expositie in Bronkhorst is een selectie gemaakt uit de meest recente houten beelden.

Ina Bijvank is van oorsprong afkomstig uit Bronkhorst en raakte geïnspireerd door de natuur rondom dit kleine stadje waaronder de uiterwaarden van de IJssel. Ina is al meerdere jaren actief bezig met schilderkunst. Haar werk hangt vaak tussen realisme en abstract in. Deze abstraherende manier van schilderen, waarbij gebruik wordt gemaakt van grote kwast en/of paletmes leveren kleurrijke en levendige schilderijen op. Door het volgen van schilderles ontwikkelt ze nieuwe technieken en is het voor haar een voortdurende uitdaging om te experimenteren met kleuren en onderwerpen.


www.margazweers.exto.nl

www.inekekeesom.nl

galeriebronkhorst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant