Purusha van de Graaf draagt haar gedichten voor. Foto: Liesbeth Spaansen
Purusha van de Graaf draagt haar gedichten voor. Foto: Liesbeth Spaansen

Kennismaken met kunst4daagse deelnemers rondom Hummelo

Algemeen

Verbindend werk van Purusha van de Graaf

Door Liesbeth Spaansen

BRONCKHORST – De kunst4daagse Bronckhorst wordt dit jaar gehouden van Hemelvaartsdag 25 t/m zondag 28 mei. Voor de elfde keer openen vele kunstenaars, galeriehouders en (gelegenheid)kunstlocaties hun poorten voor een breed publiek. Deze week aandacht voor de eerste (fiets)route in en rond Hengelo. De locaties van de deelnemers zijn herkenbaar aan de vlag, beachvlag of banner.

Deze route start en eindigt nabij de kerk, Dorpsstraat in Hummelo.

Fieke Jolink (41)
Fieke Jolink heeft haar atelier Project1Art aan de Van Heeckerenweg 1a in Hummelo. Zij laat schilderkunst, keramiek en andere kunstvormen zien.

Graat Metz en Ingrid Sewpersad (42)
Op Kampeerboerderij Groot Zande, Rijksweg 122 in Hummelo is de expositie van oude en afgeschreven voorwerpen, maar nu weer bij de tijd gemaakt door Graat Metz en alu-landschappen van Ingrid Sewpersad.

Marietje en Leonne (43)
Twee vriendinnen exposeren hun werkstukken in de tuin aan de Rijksweg 32 in Drempt. Marietje boetseert, Leonne houdt zich bezig met beeldhouwen, maakt glasobjecten en werkstukken van klei/keramiek.

ZeppGerritsen (44)
Kunstenaar ZeppGerritsen, Rijksweg 25 in Drempt. Toont vooral objecten met gegoten en gefused glas, naast werk van cursisten. Henk van Kesteren en Frans Gerritsen, Inyx-art, tonen objecten van tuinverlichting tot abstracte kunst in glas en corten-staal. Zondagavond is de tuin verlicht tot 22.00 uur.
Cees Roorda en Liesbeth Pieterse (45)
In Galerie en Monument De Witte Hemel aan de Wittehemelweg 23 in Voor-Drempt zijn werken te zien van Wildlife art-fijnschilder Cees Roorda en realistisch impressioniste Liesbeth Pieterse met als thema 'there is More'.

Joop Klein Goldewijk (46)
In de Dobbe van Wijnboerderij 't Heekenbroek aan de Tellingstraat 7 in Drempt toont Joop Klein Goldewijk zijn olieverfschilderijen met kleurrijk vormgegeven figuren.

Dineke Pelgrom (47)
Aan de Hulsevoortseweg 7 in Het Hulsevoort exposeert Dineke Pelgrom met schilderijen in verschillende stijlen en technieken, glasobjecten en stenen beelden.

Purusha van de Graaf (48)
Beeldend kunstenares Purusha van de Graaf (Den Haag) woont met haar man, bouwkundig ingenieur Robbert Geelen (Velp) en hun twee kinderen sinds anderhalf jaar in de oude pastorie aan de Olburgseweg 2 in Olburgen. Altijd in grote steden gewoond, verhuisde het gezin van Den Haag via boerderij Meijerink in Zutphen/Leesten naar Olburgen. "Hier voelen we ons thuis. Iedereen laat elkaar in hun waarde, er is verbinding. We lopen elkaar de deur niet plat, maar zijn er vragen, is het ook snel geregeld. Die Achterhoekse mentaliteit is prettig."

Kunst heeft altijd een grote rol gespeeld in het leven van Purusha. "Mensen worden erg blij van mijn schilderijen, of voelen zich gesteund. Ik probeer te verbinden, wil dat de wereld er echt beter uit gaat zien, anders hoef ik niet te schilderen." Haar werk komt voort uit gevoel en zij doet geen concessies. Dat het wordt gewaardeerd blijkt wel, als ambassades in Madrid, Los Angelos, Osaka, Jordanië, Abu Dhabi, Kazachstan en Kopenhagen haar werk verkiezen. "Het leuke is, dat degene die erover ging, precies de goede sfeer schilderij bij de plaatsen koos."

Tijdens de kunst4daagse stelt zij haar atelier 'Peace In Design' open, met een aantal andere ruimten in haar bijzondere woning, waar haar kleurrijke schilderijen, meubels en vazen te zien zijn. omdat Purusha naast schilderen, ook gedichten schrijft, zal zij elke dag om 15.00 uur voordragen uit eigen werk.

Alle routes staan op de website en in de brochure die u bij weekblad Contact in week 19 ontvangt.


kunst4daagsebronckhorst.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant