Enzo Knol geeft steun aan de spelers van Pax E2 in een videoboodschap. Foto: beeld uit de video
Enzo Knol geeft steun aan de spelers van Pax E2 in een videoboodschap. Foto: beeld uit de video
VIDEO

Pax E2 krijgt steun van Enzo Knol

Algemeen

HENGELO - Populaire vlogger verrast jonge Hengelose voetballers met speciaal aan hen gerichte videoboodschap.

Door Luuk Stam

Teleurgesteld waren ze, de spelers van Pax E2. Tijdens het Easter Trophy-toernooi dat zich in het paasweekend op de velden van Pax en Keijenburgse Boys afspeelde, verloren ze alle wedstrijden met ruime cijfers. Niet zo vreemd, want het Hengelose jeugdteam was in allerijl ingevlogen om een uitgevallen team te vervangen en moest het opnemen tegen voetballers die doorgaans drie klassen hoger spelen.

Van al die verloren wedstrijden werden de negen- en tienjarige spelers van het Hengelose jeugdteam uiteraard niet vrolijk. De teleurstelling verdween op woensdag 19 april echter als sneeuw voor de zon. Toen kwam er steun uit wel heel onverwachte hoek. De jonge voetballers ontvingen een video waarin niemand minder dan de populaire vlogger Enzo Knol hen toesprak.

'Gaat niet zo goed he?', begint de boodschap van Knol. 'Nou, ik heb net meegedaan aan een spelshow. Dat ging ook niet zo goed, maar ik blijf positief en blijf vertrouwen houden. Ik ga ervoor dat ik het de volgende keer beter doe. Dat is een goede boodschap voor jullie. Jullie gaan vanaf nu gewoon veel winnen. Met Knolpower of zonder Knolpower, jullie gaan er gewoon voor.'

De 23-jarige Enzo Knol plaatst dagelijks filmpjes op YouTube. Daarin komen alledaagse momenten uit zijn leven voorbij. De zogeheten vlogs zijn razend populair onder tieners. Het YouTube-kanaal van Knol heeft meer dan anderhalf miljoen abonnees. Dat hij de tijd en de moeite nam om de spelers van Pax E2 toe te spreken, verraste de jongens en meisjes dan ook enorm.

Die verrassing hadden ze mede te danken aan hun leider Nick Stapelbroek. Hij had met ze te doen – "We verloren met 8-0 en 9-0 in wedstrijden van twintig minuutjes" – en wilde zijn team daarom graag opbeuren. Stapelbroek vroeg zijn moeder – die televisiewerk doet – of zij Enzo Knol niet kon vragen om een boodschap voor hen in te spreken. "De kinderen vinden dat helemaal fantastisch", vertelt de jeugdleider. "Dat is iemand waar ze naar opkijken."

De video van de populaire vlogger leidde dan ook tot zeer enthousiaste reacties bij zowel de kinderen als hun ouders. Dat moet in de komende competitiewedstrijden tegen meer gelijkwaardige tegenstanders hun vruchten gaan afwerpen. Leider Nick Stapelbroek is alvast vol vertrouwen: "Dan blijven de punten weer in Hengelo", belooft hij. Ook Enzo Knol ziet het zitten: "Doe heel erg veel je best, duimpje omhoog voor jullie! En jullie kunnen het!"

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant