Beeld op vrieshuis vanuit de Molenstraat in Bronkhorst. Foto: Martin Wengelaar
Beeld op vrieshuis vanuit de Molenstraat in Bronkhorst. Foto: Martin Wengelaar

Uitstel Raad van State uitspraak over bestemmingsplan Aviko vrieshuis

Algemeen

STEENDEREN/DEN HAAG - Woensdag 26 april was de Raad van State uitspraak inzake het 35m hoog vrieshuis bestemmingsplan, dat 17 december 2015 de goedkeuring van de gemeenteraad van Bronckhorst heeft gekregen, gepland. Appellanten hebben bericht gekregen dat de uitspraak vooralsnog zes weken wordt uitgesteld tot vermoedelijk 7 juni.

Eén appellant heeft de Rechtbank Gelderland verzocht de zaak 'omgevingsvergunning Aviko vrieshuis' aan te houden tot na de uitspraak van de Raad van State en dit verzoek is door de rechtbank gehonoreerd. De mondelinge zitting inzake deze omgevingsvergunning (in feite de bouwvergunning) zal vermoedelijk in de zomer plaatsvinden. Deze zaak was reeds uitgesteld vanwege ziekte van één der drie rechters van de meervoudige kamer.

De Vereniging 'Uit-Zicht' is nu de naderende vervoersbewegingen aan het herberekenen. "Aviko meent milieubewust bezig te zijn, althans met de mond. De Vereniging 'Uit-Zicht' heeft 160 aangesloten leden, die ernstige vraagtekens zetten bij de naderende vervoersbewegingen. Dit is ook aan negen omliggende gemeenten gemeld," aldus voorzitter Paul Kok, "Een volstrekt neutraal integraal verkeersonderzoek lijkt hier een grote ontbrekende schakel." De vereniging vraagt zich af hoeveel verkeersbewegingen er zijn in zeven dagen en 24 uur, hoeveel CO2 uitstoot er is, en welk type vrachtwagens dit veroorzaakt. "Het belangrijkste is natuurlijk de veiligheid van alle weggebruikers en denk eens aan de kinderen van Baak op de fiets naar de basisschool in Steenderen."

Paul Kok verwacht dat er nog veel water door de IJssel moet stromen alvorens Aviko BV met zijn vrieshuisbouw kan beginnen. "Dan hebben we het nog niet over welk vrieshuis en waar? Aan de snelweg (A18, A50 of A15) is logistiek natuurlijk de juiste plaats."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant