Meepraten over doelgroepenvervoer in de Achterhoek

Algemeen

ACHTERHOEK - Als je zelf kunt fietsen, autorijden of met het openbaar vervoer kunt reizen, dan kun je doorgaans gaan en staan waar je wilt. Dit geeft veel vrijheid. Maar niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend. Er zijn mensen die hulp nodig hebben om van A naar B te komen. Hoe dit georganiseerd is heeft invloed op de reizigers. Stel maar eens voor: je bent snel van slag bij veranderingen en je wordt opeens opgehaald door een onbekende chauffeur. Dat heeft invloed op de reis, maar ook na de reis kan de reiziger hier veel last van ondervinden. De samenwerkende Achterhoekse gemeenten willen weten: "Hoe kunnen we het doelgroepenvervoer zo organiseren dat het beter en efficiënter wordt?"

De gemeenten in de Achterhoek hebben sinds dit jaar meer taken en verantwoordelijkheden op het gebied van het zogenaamde doelgroepenvervoer. Dit is vervoer van mensen die hulp nodig hebben om van A naar B te komen. Ze hebben een vervoerindicatie vanuit de Wmo, het leerlingenvervoer of de voormalig WSW. We willen dit vervoer beter regelen (waar dat nodig is) en ook efficiënter. Dat vervoer wordt voor de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Oost-Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk geregeld door ZOOV. Om het vervoer zo goed mogelijk te organiseren zijn de gemeenten en ZOOV op zoek naar vervoersoplossingen die passen bij de inwoners van de Achterhoek. Adviesorganisatie Spectrum is daarom een onderzoek gestart. Ze heeft intensief met inwoners gesproken over wat wel en niet werkt in het vervoer. Nu is het tijd voor de tweede stap: de gemeenten willen samen met de inwoners oplossingen bedenken voor het doelgroepenvervoer in de Achterhoek. Op maandag 15 mei zijn er twee bijeenkomsten. Inwoners van de zeven gemeenten zijn er welkom en kunnen zelf kiezen bij welke van deze bijeenkomsten ze aanwezig willen zijn. Het programma is gelijk.

Op maandag 15 mei van 14.00 tot 17.00 is er een bijeenkomst in het gemeentekantoor in Winterswijk, aan de Stationsstraat 25 in Winterswijk. Tussen 14.00 en 14.30 uur is er inloop. Om 14.30 uur start de bijeenkomst.

De tweede bijeenkomst is op maandag 15 mei van 19.00 tot 22.00 in Borculo, in het gemeentehuis Berkelland aan de Marktstraat 1. Tussen 19.00 en 19.30 is er inloop. Om 19.30 uur verzorgt wethouder Joke Pot de opening.

De organisatoren vinden het prettig om te weten hoeveel mensen er ongeveer aanwezig zijn bij de verschillende bijeenkomsten. Aanmelden kan door een bericht te sturen naar aanmelden@spectrumelan.nl of te bellen naar 026 352 34 20.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant