Heiki Laing in de wedstrijd. Foto: Henk Teerink
Heiki Laing in de wedstrijd. Foto: Henk Teerink

Punten voor JP Xtreme Xperience team in Harfsen

Algemeen

HENGELO/HARFSEN - Afgelopen zondag werd de tweede ronde van de Dutch Masters of Motorcross verreden in Harfsen. Het weer was geweldig en de organisatie had zijn uiterste best gedaan om er een perfect circuit neer te leggen. Dit was voor het publiek door de vele schansen en dubbelsprongen spectaculair, maar voor de rijders moeilijk en gaandeweg de dag werd het steeds zwaarder voor de deelnemers.

Voor het Hartelman/JP Xtreme Xperience-team met hun rijder Heiki Laing was het ondanks wat problemen een uitstekende dag.

Perfect circuit tweede ronde Dutch Masters of Motorcross

Tijdens de kwalificatietraining zette Laing een goede zestiende tijd op de klokken in dit Internationale veld. Tijdens de start van de eerste manche ging het voor een aantal rijders behoorlijk mis door een valpartij. Dit resulteerde in een herstart.

Tijdens de herstart zat Heiki er goed bij. Als zeventiende kwam hij door in de eerste ronde. Heiki kwam niet echt goed in z'n ritme en had wat problemen met de vering. Desondanks wist hij wel een aantal plaatsen goed te maken en finishte hij op een twaalfde positie. De start van de tweede manche verliep door in aanraking te komen met een andere rijder iets minder. Na de eerste ronde kwam hij als twintigste door, maar het rijden zag er beduidend beter uit. De wedstrijd verliep verder helemaal naar wens en wist zijn positie ronde naar ronde te verbeteren. Heiki sloot deze wedstrijd als elfde af en dat was een top resultaat op een baan die seeds zwaarder werd.

In het dagklassement waren beide uitslagen goed voor plek 10 en daar waren zowel het team als rijder zeer tevreden mee.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant