De schutterskoning, jeugdschutterskoning en knuppelkoningin ontsteken het paasvuur. Foto: PR
De schutterskoning, jeugdschutterskoning en knuppelkoningin ontsteken het paasvuur. Foto: PR

Bekveld weer in de gloed van het paasvuur gehuld

Algemeen

BEKVELD - Wat de oorsprong van het Paasvuur ook mag zijn, zeker is dat het hartverwarmend is en de verbroedering bevordert. Als op eerste Paasdag na de schemering van de avond de enorme berg snoeihout in vuur en vlam gezet wordt, dan weten de Bekveldse vrijwilligers van de jubilerende Buurtvereniging Bekveld met hun wekenlange inzameling en opbouw van snoeihout, dat wederom het beoogde doel bereikt is.

Een imposant vuur dat in de wijde omtrek te zien zal zijn, de harten verwarmt en de saamhorigheid nog eens zal benadrukken. Over nut en noodzaak van het paasvuur kan men dan ook maar beter niet al te lichtvaardig oordelen: een eeuwenoud gebruik dat tegen alle ellende van de wereld in vrede en vriendschap sticht en oplost in een zalig feest. Ook in 2017 kan men hier weer voor een kostenloze entree getuige van zijn.

Maar alvorens men zich opgewonden aan het paasvuur nestelt, is er vanaf 19.00 uur voor de kinderen van de basisschool een estafette die georganiseerd wordt in samenwerking met de paashaas. Tijdens en na het memorabele moment van het ontsteken van het paasvuur door de schutterskoning, de jeugdschutterskoning en de knuppelkoningin, zorgt de huiskamercoverband Livin'Room voor nog meer leven in de brouwerij richting kleine uurtjes.

Voor degenen die het Paasvuur willen bijwonen, circa 21.00 uur gaat de vlam op de hoek Steenderenseweg/Veermansweg in de reusachtige berg snoeihout en zullen de hooggespannen verwachtingen in volle gloed uitkomen. Komt dat dus zien.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant