Evie en Kayleigh organiseerden de pannenkoekendag op hun school. Foto: Liesbeth Spaansen
Evie en Kayleigh organiseerden de pannenkoekendag op hun school. Foto: Liesbeth Spaansen

Pannenkoekenrestaurant voor één ochtend volgeboekt

Algemeen

KEIJENBORG - Maar liefst 80 personen hadden gereserveerd om aan te schuiven in het pannenkoekenrestaurant voor één ochtend, donderdag 23 maart in de hal van de St. Bernardusschool in Keijenborg. De leerlingen van groep acht zorgden ervoor dat alles op rolletjes verliep, onder verantwoordelijkheid van Evie en Kayleigh.

Door Liesbeth Spaansen

Het is de tweede keer dat groep 8 voor Nationale Pannenkoekendag een restaurant opent in de hal van de school. "Vorig jaar waren er bijna veertig gasten," vertelt een enthousiaste meester Willem Eelsing. "Nu is dat het dubbele, maar het is heel gezellig. Evie en Kayleigh hebben alles onder controle."
De meiden vertellen: "We hebben al onze opa's en oma's uitgenodigd en de ouderen van de Keikamer. Grotere dingen zoals geld, dat heeft meester gedaan, verder hebben wij alles geregeld."
De ochtend was tot in de puntjes voorbereid. Uitnodigingen werden verzorgd, ook aan de pers en de burgemeester. De reserveringen werden verwerkt, de inkoop van de ingrediënten was geregeld, de geluidsinstallatie stond op z'n plek, er was een garderobe met bonnetjes en de zaal werd feestelijk ingericht en versierd, met eigengemaakte bloemen op tafel. Tot slot ging een groepje aan de slag met de entertainment, want tussen de pannenkoeken door moest ook wat te beleven zijn.

Donderdagochtend scheen de zon, een goed begin van de dag. De bakkers stonden in de vernieuwde keuken pannenkoeken te bakken, de bediening gekleed in keurig zwart-wit stond klaar om iedereen van pannenkoeken, koffie, thee of limonade te voorzien.
De gasten kwamen en gingen aan tafel. Burgemeester Marianne Besselink had voor deze uitnodiging om de eerste pannenkoek aan te snijden en te proeven ruimte in haar agenda gemaakt. "Het is altijd leuk om burgemeester van Bronckhorst te zijn en op sommige momenten nog leuker, als je bij zo'n initiatief de eerste hap van een pannenkoek mag gaan nemen." Daarnaast gaf ze aan de samenwerking tussen school en ouderen sterk te vinden. "Het dorp Keijenborg mag trots zijn op deze leerlingen."
Na haar goedkeuring kregen ook de andere gasten hun pannenkoek uitgeserveerd, het feest was begonnen. Gedurende de ochtend genoten de gasten van de gezelligheid om met elkaar aan tafel te zitten en van het feestelijke programma: de dansgroep danste, iedereen deed mee aan de quiz: 'hoedje op - hoedje af' en was er toneel over, hoe kan het anders, pannenkoeken.
In totaal zijn er 200 pannenkoeken gebakken, die door de gasten smakelijk werden gegeten met suiker of stroop.

Evie en Kayleigh sloten tevreden de ochtend af: "Hartelijk bedankt dat jullie er waren. Jullie hebben de dag compleet gemaakt. Het was fantastisch!"
Jannie Rexwinkel sprak de meiden toe namens de Keikamer. "Namens allen, bedankt voor deze ochtend met lekkere pannenkoeken en koffie. Ik zou graag een applausje willen." Dat kreeg zij. Zij vertelde dat het na het koffiedrinken in de Keikamer gebruikelijk is om een euro in de pot te doen om nog eens iets extra's te kunnen doen. "Kunnen we afspreken dat nu ook te doen? Het is ook een beetje gek om na het eten in een restaurant niet af te rekenen."
Zo kwam er in de blauwe brievenbus een extraatje voor groep 8 om wat leuks te kunnen doen. Bij de deur en het hek zwaaiden de leerlingen alle gasten uit.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant