Afbeelding

Successen voor Achilles meisjes

Algemeen

HENGELO - In maart werd de tweede plaatsingswedstrijd turnen gehouden in de Sazahal te Doetinchem. Deze wedstrijd was verdienstelijk voor de meisjes van Achilles. De meisjes turnen op sprong, brug, balk en vloer.

In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Jasmijn Seubring, Imke Riefel, Puck van den Toren, en Maud Sessink. Jasmijn (instap D2) wist zich na drie toestellen al op het podium te turnen. Echter is balk haar favoriete toestel daar scoorde ze dan ook haar hoogste cijfer op 14.450. met als eind resultaat een eerste plek op het podium. En na de tweede wedstrijd al zeker van een plek in de finale op 13 mei te Doetinchem. Het was voor Imke (instap D2) haar eerste wedstrijd in de vijfde divisie maar dat ging haar super goed af. De zenuwen had ze behoorlijk goed onder controle. Het hoogste cijfer was op sprong 12.800. met als eindresultaat een elfde plaats voor Imke.

Puck ( pupil 2 D2) had veel zin aan de wedstrijd waarbij ze eindelijk de sprong naar de hoge brugligger kon laten zien. Dat ging goed echter maakte ze door de spanning een zwaai teveel, wat haar extra aftrekpunten koste. Haar hoogste score was op vloer 13.750 een mooie oefening. Maud ( pupil 2 D2) zo perfect als ze in haar eigen zaal turnt zo moeilijk vind ze het om op de wedstrijden de oefeningen te laten zien waarbij men geen foutjes mag maken. Met een overslag bij kast werd ze op sprong beloond met een 13.425.

Bij de tweede wedstrijd op de dag werd er geturnd door Mirte Timmerije, Tess Barink, en Nicky Veenhuis. Voor de drie turnsters was het hun tweede wedstrijd in de vijfde divisie waar ze het op moesten nemen tegen 27 andere turnsters. Mirte (pupil 1 D2) turnde een zeer stabiele wedstrijd en wist zich op brug de hoogste score toe te eigenen met een 14.000, maar met haar vloeroefening ging zelfs nog beter 14.150, helaas ging het balk net wat minder. In het eindtotaal was Mirte elfde.

Tess (Pupil 1 D2) wist zich op alle toestellen heel goed te verbeteren. Ze had heel veel plezier in de wedstrijd en wist alle oefeningen goed uit haar hoofd. Tess haar hoogste score was op sprong 13.300 en vloer 13.150. Mooie turnoefeningen liet ze zien met in totaal een dertiende plaats. Nicky (Pupil 1 D2) ging in het begin als een speer en bij sprong wist ze een vierde plaats te halen met een score van 13.475. Ook op vloer turende ze een super mooie oefening met 13.400. Door naar de derde wedstrijd vijfde divisie te Doetinchem op 2 april.

Derde wedstrijd in de vijfde divisie werd geturnd door Melieke Hiddink, Naomi Plant en Coco Hoenink. Deze meisjes turnen jeugd 1 D2, en senior E. Melieke wist op brug een mooie score te behalen van 14.200. Zo zijn er op de onderdelen sprong, balk en vloer best nog wat punten bij te sprokkelen om het uiterste uit jezelf te halen, beloning met een mooie zevende plaats. Naomi turnde best een goede wedstrijd, ondanks haar blessure aan haar voet waarbij het op sprong, balk en vloer echter wat minder ging dan ze werkelijk kan. Maar op brug ging het geweldig goed: de hoogste score van de wedstrijd met een 14.600. Super goed gedaan.

Coco haar wedstrijd startte op balk. Dat is meestal iets minder want ze moet dan gelijk in de wedstrijd zitten en toevallig moest ze ook nog als eerste op het toestel. Maar Coco wist zich goed staande te houden in haar groep. Zo werd ze tweede op brug met 10.800 en derde op vloer, 11.600. Met een totaalscore dat goed genoeg was voor een podiumplaats: een supermooie tweede plek.

Achilles kan terug zien op mooie resultaten bij het dames turnen.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant