Koert-Jan de Bruijn laat zich goed informeren tijdens de Dag van de Zorg in De Bleijke. Foto: Liesbeth Spaansen
Koert-Jan de Bruijn laat zich goed informeren tijdens de Dag van de Zorg in De Bleijke. Foto: Liesbeth Spaansen

Markenheembezoekers met Koert-Jan de Bruijn op ontdekkingstocht

Algemeen

HENGELO - Tijdens de familie-doedag bij Woon-zorgcentrum De Bleijke zaterdag 18 maart was het een komen en gaan van bezoekers in alle leeftijden. Nederlands acteur en televisiepresentator Koert-Jan de Bruijn opende rond 13.45 uur de dag met een rollator-race, waarna hij aan de verschillende activiteiten deelnam en zich uitgebreid liet informeren.

Het was een echte familie-doedag want menigeen kwam met haar of zijn familie om even binnen te kijken naar de werkplek. Het deed de organisatie daarnaast deugd zoveel jonge mensen te zien. "We willen graag laten zien hoe we hier werken, maar ook dat het voor jonge zorgmedewerkers een fijne werkplek is", aldus een van hen.
Buiten werden rollator-races gehouden en demonstraties van duofietsen. Binnen kregen de bezoekers gelegenheid om mee te kijken met het werk van de verpleegkundigen. Daarvoor was een stempelkaart beschikbaar, zodat alle activiteiten, van steunkousen aandoen, bloeddruk meten, rolstoelinstructie en virtueel fietsen, konden worden bezocht. Voor de kinderen was er een een springkussen, patatkraam en wafelkraam. Tijdens de koffie of thee kon het ballonnenraadspel en een zorgquiz worden gedaan.

Koert-Jan de Bruijn is ambassadeur van Zorg en Welzijn. "Ik heb altijd al een bijzondere fascinatie voor de zorg. Voor de rest ben ik gewoon erg nieuwsgierig. Ik ben ook niet bang voor zieke mensen", vertelt hij. "Ik vind het gewoon belangrijk dat er meer aandacht voor mensen is. Daarom vind ik het heel leuk om ook mijn medewerking hieraan te verlenen. Het is jammer dat in deze tijd van verkiezingen er zoveel aandacht is voor cijfers, want ik vind dat het even anders moet."


Zonnige slipjacht rond Bronkhorst

Vervolg van de voorpagina

BRONKHORST - Wethouder Arno Spekschoor gaf aan de slipjacht in Bronkhorst een mooie traditie te vinden, die plaatsvindt in de gemeente Bronckhorst in Zelhem, Vorden en Bronkhorst. "Een prachtig schouwspel. Ik wens u als toeschouwers heel veel kijkplezier en de deelnemers een hele prettige jacht. Ik zou zeggen: 'Proost!'" De slipjacht kon na het borreltje echt van start gaan. De meute van veertig honden, grotendeels foxhounds, met hun verantwoordelijke huntsman liep voorop om het spoor te volgen.

De drie runs met een totale lengte van twintig kilometer, voerden door het stadje Bronkhorst en het buitengebied rondom. De eerste run startte in Bronkhorst, waarna de ruiters langs de Bronkhorster Molen reden in de richting van Rha en op de Emmerweg de eerste pauze hielden, de kil. De tweede run ging terug door Bronkhorst, over de Bakerwaardsedijk en door de weilanden richting Bonte Koeweg. Met de derde run door de uiterwaarden langs de IJssel, over de Veersweg heen tot de weilanden bij het Kunstgemaal, werd deze slipjacht afgesloten. Niet alleen de ruiters kregen in de pauzes hun drankjes, ook de honden kregen hun beloning.


Foto's: www.achterhoekfoto.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant