Vrijwilligers van Het Steenders Landschap genieten van een zonnige pauze. Foto: PR
Vrijwilligers van Het Steenders Landschap genieten van een zonnige pauze. Foto: PR

Laatste werkzaamheden voor de zomer geklaard

Algemeen

STEENDEREN - Op zaterdag 11 maart was alweer de laatste werkochtend van Het Steenders Landschap. Met een opkomst van zeker 25 vrijwilligers en mooi weer waren de vooruitzichten prima. Na een introductiepraatje over de werkzaamheden en uitleg over de veiligheid kon men aan de slag.

Een groep van vrijwilligers ging naar het Boek van Bronkhorst om daar plantsoen en wat knotelzen te zetten. Een andere groep ging naar de boomgaard van Massink, waar een poortje moest komen tussen de boomgaard en basisschool de Pannevogel. Met de nieuwe doorgang kunnen de schoolkinderen zonder op de weg met auto's te komen van de school naar de boomgaard lopen. HSL vindt het fijn dat de eigenaar zijn boomgaard ter beschikking stelt.

Tot slot werd gewerkt in de boomgaard van Addink; snoeien, de meidoornheg scheren, snoeiafval opruimen en wat eikenhouten weidepalen vervangen die waren afgerot in de grond. Dankzij de grote versnipperaar was het opruimen vlot geklaard.

Bij de Ieskeet werd na het werk genoten van een kop snert met een broodje worst. Omdat het de laatste werkdag van het seizoen was, werd er ook nog feestelijk afgesloten met een borreltje. Dankwoorden waren er voor iedereen die zich op wat voor manier dan ook heeft ingezet dit seizoen. Tot slot hoopt het bestuur iedereen terug te zien op het vrijwilligersfeest, dat gepland staat op de langste dag van het jaar, namelijk woensdag 21 juni om 19.30 uur.


www.hetsteenderslandschap.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant