Het Quintus D1 team wint opnieuw en wordt kampioen. Foto: SV Quintus/Liesbeth Spaansen

Quintus D1 na winst kampioen

Algemeen

HENGELO - Met een tribune vol publiek speelden de teams van Handbalvereniging SV Quintus fijne wedstrijden. Voor De D1 was het een belangrijke wedstrijd, want winst betekende het kampioenschap. Na een spannende wedstrijd stond een winst van 29-17 op het scorebord.

De eerste helft was de E1 van Quintus in de wedstrijd tegen Grol E1 sterk vooral in de verdediging. Kansen werden goed benut, 5-0 met rust. In de tweede helft werd goed samengespeeld en de voorsprong werd steeds groter tot 10-3.

De meiden van Quintus D2 namen het op tegen OBW D1 uit Zevenaar. De eerste helft was zeer goed van onze meiden, posities werden goed ingenomen. Tweede helft was iets meer voor OBW. Eindstand 7-7.

Quintus D1 moest zondag tegen AES D2 uit Arnhem. De kampioenswedstrijd, één punt was genoeg om de triomftocht door Hengelo te mogen houden. AES nam tot twee keer toe de leiding in de wedstrijd, maar toen gingen de zenuwen en de remmen eraf. De jongens gingen weer aanvallen als vanouds en verdedigen ging behoorlijk beter dan andere wedstrijden. Een leuke pot handbal was het gevolg, Eindsignaal klonk bij 29-17.

Jongens C1 speelden niet echt een spannende wedstrijd. Het was jammer want ze hadden van Reflex wel de nodige weerstand verwacht, 11-6 rust en 29-11 eindstand. Volgende week de laatste wedstrijd van de competitie tegen HCW. Winnen ze die, dan zijn zij kampioen.

DC1 mocht deze zondag thuis aantreden tegen OBW 2. Helaas speelde een groot deel van deze meiden hiervoor een wedstrijd tegen Quintus D. Dit zegt al genoeg over het verschil van postuur tussen de beide teams. Dit kwam de wedstrijd totaal niet ten goede en resulteerde in veel overtredingen, gele kaarten en tijdstraffen. Een wedstrijd om snel te vergeten. Eindstand 21-7.

De heren1 van Quintus moesten aantreden voor de wedstrijd tegen Blauw Wit. De wedstrijd liep gelijk op, maar de heren van Quintus maakten het gat steeds groter door het snelle spel en door de druk op de pot te houden. Tussenstand 15-8 in het voordeel van Quintus.De tweede helft begonnen we weer goed door de druk vast te houden. Daardoor werd het gat steeds groter. De eindstand is 28-17 in het voordeel van Quintus.

Op 18 maart wordt een uitwedstrijd gespeeld: 20:15 uur Plus Severijn/Heeten HS1 - Quintus HS1: Sporthal Heeten, Heeten

Programma 19 maart in Sporthal Spoorzone, Winterswijk:
09:00 uur HCW E1 - Quintus E1,
09:55 uur HCW D2 - Quintus D2,
10:45 uur HCW DC1 - Quintus DC1,
11:45 uur HCW HC1 - Quintus HC1,
17:05 uur HCW HS1 - Quintus HS3.
In de Van Pallandthal, Varsseveld is om 13:00 uur de wedstrijd Reflex D1 - Quintus D1.