Jubilarissen van Passage: Marietje Besselink, Bertha Olthof, Gerri Oortgiese en Hennie Jolink (Frida Willemsen ontbreekt). Foto: Liesbeth Spaansen
Jubilarissen van Passage: Marietje Besselink, Bertha Olthof, Gerri Oortgiese en Hennie Jolink (Frida Willemsen ontbreekt). Foto: Liesbeth Spaansen

Passage Toldijk zet jubilarissen en voorzitter in het zonnetje

Algemeen

TOLDIJK – Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Vrouwenvereniging Passage in Toldijk, dit keer op maandagavond 6 maart, kwamen zo'n vijftig vrouwen bijeen in Zaal Den Bremer. Naast de gebruikelijke vergaderzaken kregen vijf jubilarissen applaus voor hun jarenlange trouw aan de vereniging en nam de voorzitter afscheid van het bestuur.

Door Liesbeth Spaansen

De voorzitter Els Veraart opende de vergadering. De standaard agendapunten, zoals jaarverslag en financiën kwamen te tafel, maar ook vertelden de vertegenwoordigers van de verschillende clubs over hun bezigheden, zoals Leeskring, Fietsclub, Tuinclub De Passiebloem, Volksdansen, Nordic Walking en Haken in Toldiek (breien mag natuurlijk ook). Ook zit een Passagevrouw in plaatselijke organisaties, zoals Toldieks Belang en Fiets de Boer op, zodat ook daar communicatie mee is.
Dit jaar vierden vijf vrouwen hun jubileum, helaas was een van hen niet aanwezig. Voor vele jaren trouw lidmaatschap kregen Marietje Besselink, Bertha Olthof, Gerri Oortgiese en Hennie Jolink een fraai koffiekopje van de vrouwenvereniging cadeau, gevuld met lekkers. Frida Willemsen krijgt haar present thuis.
Afscheid was er ook. Voorzitter Els Veraart had aangegeven haar taak te willen neerleggen. Zij kreeg deze avond nog een mooie bos tulpen. Haar echte cadeau, klimopplantjes voor in haar tuin, had zij al zelf mogen uitzoeken in een tuincentrum. "Je zult zo nog jarenlang aan ons blijven denken," lachte secretaris Gerrie Rap. "Ik heb vele jaren met veel plezier in het bestuur gezeten en drie jaar jullie voorzitter geweest. Ik zal het enorm gaan missen, maar ik blijf gewoon lid."
Gelukkig kon ook een nieuw bestuurslid worden welkom geheten: Ria van Malsen komt het bestuur versterken. Wie de nieuwe voorzitter zal worden, dat moet nog worden bepaald.
Na de pauze vertelde Els Veraart, nu in haar rol als bestuurslid van de Stichting Lubofu Foundation in Toldijk over de vorderingen van de bouw van de kleuterschool in Lubofu, Zambia. Passage Toldijk heeft sinds enkele jaren contacten met de Lubofu Womenclub en zij hielden daar vijf jaar geleden een grote fancy fair voor. Nu konden zij zien hoe mooi de school is geworden, de lessen zijn er al begonnen.
Daarnaast vertelde Els over welke effecten deze actie nog meer heeft gehad op de gemeenschap daar. Want de succesvolle school is niet onopgemerkt gebleven bij de regering en deze heeft gemeend leerkrachten te moeten aanstellen. Dat was natuurlijk al goed nieuws, maar het gaat verder. Ook heeft de regering nu besloten dat er een vervolg school zal worden gebouwd. De kinderen uit Lubofu hoeven dan niet meer, zoals eerdere jaren, weken van huis te zijn om naar school te kunnen gaan.
De Passagevrouwen genoten verder nog van de gezellige verloting en nazit, waar de lijsten rondgingen om in te tekenen voor activiteiten op de agenda, zoals het jaarlijkse uitje.

Het Passage bestuur nog één keer met de oud-voorzitter: (v.l.n.r.) Elly Reindsen , Ria van Malsen, Els Veraart, Gerrie Rap en Janny Lenselink. (Hennie Wijers ontbreekt). Foto: Liesbeth Spaansen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant