Barbara Barend, Rinaldo Klein Bleumink en Huug Lohuis bij de uitreiking van de Talent Award. Foto: PR
Barbara Barend, Rinaldo Klein Bleumink en Huug Lohuis bij de uitreiking van de Talent Award. Foto: PR

Waardering voor de mannen van Showline

Algemeen

TOLDIJK – Ze zijn bekend in Nederland en ver daarbuiten. Huug Lohuis en Rinaldo Klein Bleumink beleefden een mooi 2016. Zij streken met hun bedrijf ShowLine neer in een bedrijfspand aan de Zutphen Emmerikseweg 9A in Toldijk en kregen de Rabobank Talent Award 2016. Zij vieren hun vijfjarig jubileum met een open dag op 18 maart.

Door Liesbeth Spaansen

Jarenlang hadden Huug en Rinaldo hun eigen bedrijfjes in licht en geluid, maar hielpen elkaar regelmatig. Ze besloten samen één bedrijf te starten. Huug vertelt: "Dit was in Hengelo en onder één naam: ShowLine. 1 januari 2012 was hét moment. Maar het bedrijf groeide zo snel, dat we moesten verhuizen." Via Doesburg kwamen ze naar Toldijk. "Het huidige pand is functioneler en heeft voldoende ruimte voor opslag en voorraad, heeft de benodigde vergader- en kantoorruimten, een spreekkamer, kantine, technische dienst en een atelier."

"Er zijn drie onderdelen bij ShowLine," vertelt Rinaldo. "De afdeling Licht & Geluid regelt van één microfoon tot hele grote PA installaties, met licht en presentatieschermen erbij, het hele pakket. We hebben de afdeling Productie, waarmee we grote technische producties coördineren zoals Zwarte Cross of Burgers Light, maar ook zakelijke evenementen. Sfeerlicht zijn de lichtobjecten: verlichte kaarsen, lantaarns, parapluutjes, vlinders en de inmiddels bekende grote lampenkappen. Samen maakt het een geweldig mooi bedrijf."

ShowLine kan door particulieren worden ingeschakeld: een pand belichten, leveren van projectie- of beeldschermen en goed geluid verzorgen. Daarnaast hebben zij hun sporen verdiend bij de zakelijke markt, bij grote bedrijven als Burgers' Zoo, Monuta en VGZ. "Wij verzorgen alles en hebben daarvoor één aanspreekpunt."

Het succes is een combinatie van een goed netwerk, opletten wat er in de markt gebeurt, het in de markt zetten van goede eigen producten, meedenken met de klant en het leveren van goed en net werk. "Denk aan de lampenkappen op Pinkpop, de volledige techniek en technische productie voor een congres en galadiner voor 4500 personen in Jaarbeurs Utrecht en de parapluutjes voor het Sziget Festival in Boedapest. De prototypen van de sfeerlicht-objecten worden in huis gemaakt en als het mogelijk is grotendeels in huis geproduceerd."

In november 2016 mocht ShowLine de allereerste Rabobank Talent Award in ontvangst nemen uit handen van Barbara Barend. De jury schreef: 'De Rabobank Talent Award is bedoeld voor een jong bedrijf of initiatief dat gebruik maakt van de innovatie kracht van de regio. Het bedrijf is jong, dynamisch, klantgericht, creatief, meedenkend, ruimdenkend en dat alles met een nuchtere Achterhoekse blik.'

Wie op zaterdag 18 maart naar de open dag komt, kan zien hoe het bedrijf te werk gaat en met Huug en Rinaldo kennis maken. Ook voor kinderen is het een leuke dag. Zij kunnen hun eigen lichtshowtje maken en een eigen mixje op de mengtafel. Rinaldo besluit: "We laten zien hoe producties tot stand komen, waar de ideeën vandaan komen en dat we naast het bekende sfeerlicht ook gespecialiseerd zijn in licht- en geluidstechniek." Het bedrijf is te bezichtigen van 11.00 tot 16.00 uur.


www.showline.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant