Jubilarissen  van de Zonnebloem: Hanny, Theo, Gerda en Bep. Rikie ontbreekt op de foto. Foto: Liesbeth Spaansen
Jubilarissen van de Zonnebloem: Hanny, Theo, Gerda en Bep. Rikie ontbreekt op de foto. Foto: Liesbeth Spaansen

Alleen maar Hollands bij Zonnebloemmiddag

Algemeen

HENGELO – De Zonnebloemmiddag van de afdeling Hengelo/Keijenborg in Zaal Wolbrink begon met een kopje koffie of thee en een plakje cake. Gerda Masselink heette vervolgens iedereen namens alle vrijwilligers en overige bestuursleden hartelijk welkom.

De vrijwilligers vinden het belangrijk zich in te zetten voor deze doelgroep en blijven daarom jarenlang trouw.
Dit jaar stonden vijf vrijwilligers in het zonnetje. Gerda Straatman, Theo Jaaltink, Rikie Raterink en Bep Giesen zijn tien jaar en Hannie Poorterman die zelfs 25 jaar vrijwilliger.
Zij ontvingen naast applaus, een oorkonde en bloemen een zilveren of gouden speldje van de Nationale Zonnebloem Breda.

Gerda Masselink had voor iedere jubilaris een woordje. Zo was Gerda Straatman tien jaar geleden binnen de Zonnebloemafdeling gehaald door de regio-coördinator Jan Kuiperij. Zij komt fanatiek op voor de mensen die doelgroep zijn van Zonnebloem, weet vaak handige oplossingen en is breed inzetbaar, zeker als verzorgende tijdens de activiteiten. Ook het loten verkopen gaat haar goed af.

De mensen van de Bleyke kennen Theo Jaaltink al als vrijwilligers. Hij kwam bij de Zonnebloem door een optreden van de Trekkebuuls waar hij accordeon in speelde. Hij zou wel eens een keer komen kijken zei ie, heeft hij gedaan en was gelijk enthousiast.
De regionale Zonnebloem, onder andere de Roll-Over Bronckhorst en vakanties en de afdeling kan altijd op hem rekenen.
Riky Raterink is door Hermien Veenink naar de Zonnebloem gehaald. Zij is zeer actief, gaat vaak mee met activiteiten, Doet ook veel voor de afdeling, zorgt voor de naamkaartjes en onderhoudt met veel plezier de website van de afdeling.

Hannie Poorterman is maar liefst 25 jaar vrijwilligster bij de Zonnebloem. Ook Hannie heeft al die jaren vele loten verkocht, doet veel aan bezoekwerk en is altijd bereid te rijden met het Rondje Bronckhorst. Het is een actieve vrijwilligster die ook met andere activiteiten vaak aanwezig is. Zij bleef tijdens haar ziekteperiode gewoon contact houden met haar bezoekadres.

Bep Giesen was niet aanwezig, zij krijgt haar speldje thuis. Zij werd door de regiocoördinator bij de Zonnebloem gehaald en komt altijd heel sterk voor de Keijenborg op. Bep verkoopt vele loten, is zeer betrokken bij de afdeling en helpt vaak mee met activiteiten. Bep heeft een sterke eigen mening die ze niet onder stoelen of banken steekt en heeft een gulle lach.

De groep Alleen Maar Hollands trad die middag op met alleen maar Hollandse liedjes en entertainment. Na het openingslied 'Ik Hou van Holland' zat de stemming er al gelijk in, alle liedjes waren bekend en werden uit volle borst meegezongen.
De mensen genoten volop, dat was duidelijk, maar ook de zanger(e)s van Alleen maar Hollands genoten van deze middag. In de pauze kwamen drankjes en hapjes rond en was de verloting, waarna van nog een optreden werd genoten.

Tot slot konden de gasten genieten van een kopje koffie met krentewegge.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant