Erwin Wellink en Miranda Tazelaar werken met de 3D printers. Foto: Liesbeth Spaansen
Erwin Wellink en Miranda Tazelaar werken met de 3D printers. Foto: Liesbeth Spaansen

Puur Natuur specialist in 3D printen

Algemeen

HENGELO - Elk jaar in januari organiseert Bridgeclub Bronkhorst een Goede Doelen Bridgetoernooi. De leden verkiezen daarvoor een goed doel en in 2016 kon Puur Natuur in Hengelo een mooie cheque in ontvangst nemen. Het gekregen geldbedrag is besteed aan een 3D printer en het team en de cliënten van Puur Natuur willen graag laten weten hoe het nu gaat.

De Philadelphia locatie in Hengelo was al van plan om met 3D Printing aan de slag te gaan. Met de gulle gift van het Bridgetoernooi konden kansen en mogelijkheden voor hun cliënten worden uitgebreid. Puur Natuur wil nogmaals hun dank uitspreken hiervoor.

Inmiddels zijn er zelfs twee printers op locatie. Daarbij zijn laptops nodig met het Solid Works tekenprogramma. Alle collega's en twee vrijwilligers hebben tien trainingsdagen gehad om te kunnen werken met het tekenprogramma en de printers. Dit is echt nieuwe kennis en techniek voor hen. Cliënten waren al snel nieuwsgierig, keken mee en probeerden zelf te werken met het programma. Verbluffend hoe snel degene die echt hierin geïnteresseerd zijn zoiets oppakken en ermee kunnen omgaan. Miranda Tazelaar bijvoorbeeld, ziet de tekens en onthoudt ze goed. "Het is een precies werkje," vertelt zij. "Maar ik vind het heel leuk om te doen." Erwin Wellink werkt op de iPad met de applicatie Doodle 3D. "Mooi werk," vindt hij.
Het 3D printen biedt een nieuw aanbod in mogelijkheden voor dagbesteding. "Samen met de locatie uit Dordrecht, ook van Philadelphia, maken we lampen van grote zuurpotten. We printen de deksels uit met verschillende afbeeldingen," vertelt Yvonne te Kamp van Philadelphia. "Met een mooi snoer en lamp erbij en een design lamp gemaakt."
Voor mensen met een beperking of met grote afstand tot de arbeidsmarkt wordt niet veel aangeboden op het vlak van tekenprogramma's en computerwerkzaamheden. "3D Printing is zo bijzonder omdat je maatwerk, er iets persoonlijks van kan maken. Het verwerken van een logo of naam in een sleutelhanger is te verwezenlijken door deze cliënten."

Wie wensen heeft voor een product, of hier verder in geïnformeerd willen worden, kan langskomen bij Puur Natuur. Yvonne besluit: "Zaterdag 18 maart, in de Week van de Zorg 2017 hebben wij hier open huis. Dan hebben mensen de gelegenheid alles omtrent de 3D printer te komen bekijken en workshops te doen."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant