Sportinstructeur Dennis Wolterink. Foto: Luuk Stam
Sportinstructeur Dennis Wolterink. Foto: Luuk Stam

Sportinstructeur overspoeld met reacties na enorme verrassing

Algemeen

HENGELO/LICHTENVOORDE - Ineens was zijn nieuwe huis helemaal af. Dennis Wolterink uit Lichtenvoorde zat zonder dat hij het wist in het programma Puur Geluk van RTL 4. De sportinstructeur van AeroFitt in Hengelo kan het nog altijd amper bevatten.

Door Luuk Stam

Dennis Wolterink (37) komt bijna superlatieven tekort als hij probeert te omschrijven wat hij de voorbije weken allemaal meemaakte. "Niet normaal", klinkt het. "Op het werk kreeg ik de dag na de uitzending aan één stuk door reacties. Ik ben echt overspoeld. Mijn telefoon heb ik op een gegeven moment maar aan de kant gelegd. Er bleven maar berichten binnenkomen. Via WhatsApp, mail, Facebook, Instagram. Zelfs van mensen die ik niet eens ken. Echt bizar."

Wolterink was op woensdag 11 januari de hoofdrolspeler in één van de items van Puur Geluk, een televisieprogramma van de Staatsloterij op RTL4. De opnames waren op maandag 14 november vorig jaar. Terwijl het nietsvermoedende middelpunt die dag in Hengelo aan het werk was, ging een team van RTL aan de slag in zijn nieuwe huis in Lichtenvoorde. Toen de sportinstructeur terugkeerde in zijn thuisdorp, bleek zijn nieuwe optrekje volledig te zijn geverfd en ingericht. En ook de kinderkamer van zijn vierjarige zoontje Pieter was af.

Sportschooleigenaar Remge Vink was in een eerder stadium door de makers van het programma benaderd met de vraag of er binnen AeroFitt iemand was die wel een beetje geluk kon gebruiken. Hij kwam al snel uit bij Wolterink. Niet zo vreemd. De collega uit Lichtenvoorde kampte zes jaar lang met een veelheid aan vage klachten. Dat ging van opgezette lymfeklieren tot plotselinge zeer heftige uitslag en misselijkheid. Hij bezocht ziekenhuis na ziekenhuis. Dokters noemden hem een medisch raadsel.

Na heel veel onderzoeken bleek het te gaan om een combinatie van drie elkaar versterkende factoren. Grootste boosdoener was de ziekte van Cushing, een bijnierenziekte. Daarnaast heeft Wolterink last van eczeem en bleek hij een aangeboren aandoening te hebben waarbij het afweersysteem het eigen lichaam aanvalt doordat het te sterk is afgesteld. Zo ontstaan verschillende vormen van ontstekingen. Inmiddels zijn de bijnieren van Wolterink onder controle gebracht, waardoor hij zich weer een stuk beter voelt.

Daarmee is het verhaal echter nog niet af. Terwijl Dennis Wolterink ziek was, werd zijn zoontje Pieter geboren. Pieter is nu vier jaar en heeft het Syndroom van Down. De ouders van het jongetje zijn uit elkaar. Er is een co-ouderschap ontstaan waarbij de vader van Pieter vier dagen in de week de zorg voor zijn zoon heeft. Vader en zoon zouden op 1 december in hun huis in Lichtenvoorde trekken. Voor die tijd wilde Wolterink alles verhuizen. Dat moest gebeuren in een weekend dat Pieter bij zijn moeder was. Maar ineens was het al gebeurd.

Hoe kon het RTL-programma deze sportinstructeur immers beter verrassen dan door hem de zware klus van het verhuizen, verven en inrichten uit handen te nemen? Voor hemzelf was het een complete verrassing, maar zijn gehele omgeving was op de hoogte en speelde het spelletje perfect mee. Zowel in zijn nieuwe woning als in het Hengelose sportcentrum hingen camera's om alles vast te leggen. Zo was in de uitzending te zien dat er een schilder en een verhuizer kwamen sporten die 'heel toevallig' ook nog in Lichtenvoorde aan de slag moesten.

De kersverse huiseigenaar reageert in de uitzending stomverbaasd als hij later die dag zijn geheel ingerichte woonkamer binnenstapt. 'Wie heeft dit geregeld, joh?', vraagt Wolterink zich hardop af. Dat er iets speelde, had de man uit Lichtenvoorde al wel in de gaten. "Ik had wel zoiets van; wat is dit een gekke dag", vertelt hij nu. "Eerst al die schilder en die verhuizer. 's Avonds mocht ik ineens naar huis terwijl ik tot 22.00 uur stond ingepland. En ik heb geweldige collega's, maar die dag waren ze wel overdreven aardig."

Pas op 29 december tijdens de studio-opnames van Puur Geluk komt Wolterink erachter hoe de vork precies in de steel zit. Al slaapt hij dan al ruim een maand in zijn nieuwe onderkomen. "Dezelfde avond sliep ik daar al", blikt hij terug. "Ik was bijna high van de verflucht, maar het kon niet anders. Mijn oude huis was echt helemaal leeg." Terugkijken op dit alles doet Wolterink met een meer dan warm gevoel. "Het leek wel een droom. Dat er mensen zijn die dit allemaal voor mij over hebben, dat doet me heel goed."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant