Bijeenkomst over 'Opvang van verwarde personen'

Algemeen

ACHTERHOEK - De Familieraad GGNet houdt op 31 januari een bijeenkomst 'Opvang van verwarde personen'. De bijeenkomst is van 19.30 tot 22.00 uur in restaurant De Kamp op het terrein van GGNet aan de Vordensweg 12 in Warnsveld.

Dagelijks lezen we in de krant over verwarde personen. Politie en burgemeesters signaleren een toename van het aantal verwarde mensen. Het is goed dat mensen met psychische problemen zo veel mogelijk in hun eigen omgeving worden geholpen. Maar soms loop je tegen de grenzen van de mogelijkheden aan.
Ook de Familieraad van GGNet maakt zich zorgen over mensen die zo verward zijn dat ingrijpen nodig is. Familieleden of naasten zijn vaak de eersten die dat signaleren. Ze vragen zich af wat ze dan kunnen doen en waar ze terecht kunnen. Als de situatie onhoudbaar, bedreigend of ronduit gevaarlijk is, zijn zij ten einde raad, zeker 's avonds of in het weekend.

De Familieraad van GGNet organiseert over deze problematiek een open gesprek, dat plaatsvindt op dinsdag 31 januari van 19.30 tot 22.00 uur in restaurant De Kamp op het terrein van GGNet aan de Vordenseweg 12 in Warnsveld. De avond is bedoeld voor familie en naasten van (ex-)cliënten van GGNet en andere belangstellenden. Op de thema-avond wil de Familieraad vooral ingaan op de zorgen en vragen van familieleden en andere betrokkenen of geïnteresseerden. De vragen worden in een open gesprek gedeeld met deskundigen van GGNet. Deze zullen informatie geven, maar aanwezigen krijgen ruimschoots de gelegenheid om hun vragen naar voren te brengen.
Wie naar deze thema-avond wil komen, is welkom na aanmelding door naam en woonplaats via e-mail te sturen aan familieraad@ggnet.nl. Telefonisch aanmelden kan ook, via 088 – 933 3150.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant