Genomineerde vrijwilligers van het jaar. Foto: Liesbeth Spaansen
Genomineerde vrijwilligers van het jaar. Foto: Liesbeth Spaansen

Vrijwilligers van het Jaar 2016: Vutters V.V. Zelhem

Algemeen

BRONCKHORST - Tijdens de nieuwjaarsreceptie was aandacht voor de verkiezing Vrijwilliger van het Jaar 2016. Wethouder Antoon Peppelman sprak de vrijwilligers toe. Hij mocht de Vutters van de voetbalvereniging Zelhem de titel aanreiken, evenals de publieksprijs. "Kunt u zich de gemeente voorstellen zonder al die vrijwilligers die eigenlijk vaak onzichtbaar al hun werkzaamheden verrichten? Ik eigenlijk niet. Daarom vinden wij het als gemeente ook zo belangrijk om deze groep mensen jaarlijks even in het zonnetje te zetten."

De Vutters van V.V. Zelhem kregen hun nominatie, omdat er na privatisering van de voetbalvereniging een groter beroep werd gedaan op de zelfredzaamheid van de leden. Met name de 'vutters' zijn onmisbaar en houden de club op alle gebieden draaiende. In het jubileumjaar 2016 van de Stichting Hulpdienst Hengelo en Keijenborg is het goed om deze vrijwilligers eens in het zonnetje te zetten. De vijftig vrijwilligers bieden aandacht en hulp aan mensen op drie onderdelen: Vrijwillige Hulpdienst, Bezoek en Oppas Service Ouderen en Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ). De Buurtbusvereniging Wichmond-Vierakker rijdt een vaste route van station Vorden, via Wichmond en Warnsveld, naar station Zutphen. in opdracht van de provincie Gelderland. Deze wordt geheel door vrijwillige chauffeurs bemand.
Via de facebookpagina van de gemeente konden inwoners laten weten wie volgens hen de titel 'Vrijwilliger van het jaar 2016' verdiende. De Vutters van V.V. Zelhem kregen de meeste vind-ik-leuks en zij ontvingen, naast de titel, dus ook de publieksprijs, een bronzen haasje van kunstenares Martine van Zwieten uit Hengelo (Gld).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant