Kinderen van de kerstactie 'Naar school' met hun kerstmaal voor thuis. Foto: PR
Kinderen van de kerstactie 'Naar school' met hun kerstmaal voor thuis. Foto: PR

Kerstactie succes: alle twintig kinderen naar school

Algemeen

STEENDEREN/SANTO DOMINGO - Heel erg blij gaan twintig kinderen van Haïtiaanse emigranten wonend in Santo Domingo het nieuwe jaar in, want hun kerstwens is in vervulling gegaan: ze kunnen naar school.

Vooruitlopend op het officiële schoolbezoek in januari mochten ze de laatste schooldag van 2016 al meedoen aan het kerstdiner van de school. En of dat niet genoeg was, mochten ze ook nog een doggybag mee naar huis met daarin eenzelfde kerstmaal van kip, rijst, spaghetti en heerlijke cake. Op die manier konden ze thuis ook mee genieten van het kerstmaal dat broertje of zusje aangeboden kreeg. Het kerstmaal is mogelijk gemaakt door de stichting EZOPA uit Haaksbergen die ook verder de school ondersteunt. Kinderhulp Dominicaanse Republiek heeft door haar kerstacties 'Naar school' en 'Julia naar school' het mogelijk gemaakt dat deze twintig kinderen dit schooljaar nog in de klas kunnen doorbrengen.
Voorzitter Gea Moser in Warnsveld is heel blij met dit resultaat en wil een ieder die daaraan heeft bijgedragen graag langs deze weg bedanken.
Eind januari vindt in Steenderen weer de jaarlijkse erwtensoepactie plaats, de opbrengst is onder andere voor hulpmiddelen op de school die in één klap met twintig leerlingen wordt uitgebreid en dus aanpassingen nodig heeft. Ook deze actie wordt ondersteund door Wilde Ganzen.
Voor het volgende schooljaar hoopt ze op aanmelding van sponsors/donateurs die willen helpen dat deze twintig kinderen, allen uit zeer arme migranten/vluchtelingenfamilies en zonder financiële mogelijkheid van de ouders, ook straks na de grote vakantie met het nieuwe schooljaar weer verder kunnen. Dan wordt het twee maal een Gelukkig Nieuwjaar voor Julia en de 19 andere kinderen.

Informatie over sponsor worden en aanmelden, staat op de website www.kinderhulpdomrep.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant