Een groep vrijwilligers zorgde voor het demonteren van bruikbare spullen in de te slopen Sint Martinusschool. Foto: PR
Een groep vrijwilligers zorgde voor het demonteren van bruikbare spullen in de te slopen Sint Martinusschool. Foto: PR

Demontage in de Sint Martinusschool met een gedachte

Algemeen

BAAK – Op initiatief van twee dorpsgenoten is in juni 2016 het idee ontstaan om bruikbare en verkoopbare materialen uit de Martinusschool te gaan demonteren. Dat de sloop een feit is, was bekend en een niet omkeerbaar proces. De sloop gaat plaatsvinden medio januari 2017.

"Of je accepteert dat men alles zo vlak tegen de kant aan schuift of je organiseert in samenspraak met de gemeente een moment dat je in het pand mag om te kijken of er nog iets te halen valt voor Baak door zelf de handen te laten wapperen." Dit laatste initiatief is in Baak opgepakt namens de stichting MooiBaak.
"Na de constructieve en open gesprekken op het gemeentehuis om uit te leggen wat we ermee wilden bereiken was de gemeente Bronckhorst 'om'. De heer Wim Berenpas zag in dat we over dit project echt hadden nagedacht." Veiligheid stond op nummer één en men had begrip voor de circulaire sloop met gescheiden materialen in plaats van alles in een keer vlak te schuiven. Dit was ook de reden dat zowel de vrijwilligers als de gemeente te spreken waren over de afstemming van de afgelopen weken: "We hebben prettig samen kunnen werken met de gemeente Bronckhorst", aldus de initiatiefnemers Werner Willemsen en Fred van der Mije. "We waren te gast in een pand van een ander, aangezien de school al was overgedragen aan de gemeente en dat besef was er ook onder de vrijwilligers."
Na een oproep op facebook hebben een aantal vrijwilligers zich gemeld en is het groepje van negen personen op 17 december 2016 gestart met het demonteren van bruikbare spullen. Hierbij moet gedacht worden aan onder andere de grote wasbakken, tussenwandjes bij de toiletten en één van de drie CV-ketels. Ook zijn de zware radiatoren losgekoppeld en ingeleverd bij een oud ijzer handelaar. Het was een leuke en gezellige dag.
"Op dit moment staan de nodige materialen ook op Marktplaats en daarmee hopen we dat ze een goede herbestemming krijgen. Het geld dat het oplevert willen we in Baak laten en overdragen naar een project of uitoefening van iets wat concreet wordt ingevuld voor de inwoners in Baak. Mocht je mooie concrete ideeën/initiatieven hebben, meldt dit dan via mail."


info@MooiBaak.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant