Herinneringsportret van een heerlijke dag. Foto: PR
Herinneringsportret van een heerlijke dag. Foto: PR

Houthakkersbuffet en bezoek aan Hackfort voor vrijwilligers Bekveld

Algemeen

Bekveld - Welbeschouwd is een vrijwilliger iemand die op vrijwillige basis onbetaald liefdewerk verricht teneinde anderen daarmee te verblijden. Dat in Bekveld de menslievendheid dan ook nog eens trapje hoger kan dan een respectabele vrijwilligersschare op de been brengen, blijkt uit de inmiddels traditionele vrijwilligersdag, waarmee de Buurtvereniging Bekveld de mensen die voor de gemeenschap graag de handen uit de mouwen steken met een zalige dag beloont.

En zalig was die deze keer zeker als er teruggedacht wordt aan het dampende en overheerlijke houthakkers-buffet dat Mart Riethorst van Ons Huis voor de vrijwilligers en het bestuur van de Buurtvereniging kokkerelde en serveerde op de feestlocatie bij Groenaannemingsbedrijf van Lianne en Wim Jansen.

Voorafgaand aan dat buffet werd in een goedgeluimde stemming de fietstocht, met een tussenstop bij pleisterplaats de Rietberg in Vorden, richting kasteel Hackfort ondernomen. Na het zien van de mooie zalen, mysterieuze portalen en smalle gangen tot in de keldergewelven, waar de tijd eeuwenlang stil leek te hebben gestaan werd op het bordes van het kasteel nog even stilgestaan voor een gemeenschappelijk herinneringsportret aan deze heerlijke dag.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant