Vrijwilligster Martje Eggens (r.) en Alicia Kempers met haar winnende pompoen. Foto: PR
Vrijwilligster Martje Eggens (r.) en Alicia Kempers met haar winnende pompoen. Foto: PR

Alicia Kempers van de St. Bernardus kweekte de grootste pompoen

Algemeen

BEKVELD - Leerlingen van de basisscholen De Rank, Bekveld en de St. Bernardusschool kwamen op woensdag 26 oktober vol spanning naar de educatieve moestuin van BuitenGewoonBuiten op het terrein van Kinderboerderij Feltsigt in Bekveld, om te kijken hoe hun pompoenen waren gegroeid. Ze waren ook heel benieuwd wie uiteindelijk de grootste pompoen zou hebben.

Onder het genot van een kop pompoensoep heette Marja Hartman, voorzitter van de Stichting BuitenGewoonBuiten, de kinderen en de leerkrachten welkom. Zij vertelde dat de weersomstandigheden van afgelopen zomer er voor hebben gezorgd dat niet alle pompoenenplanten tot bloei zijn gekomen. Toch konden er nog heel wat pompoenen geoogst worden, ondanks dat het geen groeizaam weer was geweest.
Everlien Janssen overhandigde de kinderen hun eigen pompoenen. Als laatste reikte zij de prijs voor de grootste pompoen uit aan Alicia Kempers van de St. Bernardusschool uit Keijenborg. Zij ontving een wisselbeker en mocht haar drie (!) pompoenen mee naar huis nemen. Alle kinderen kregen aan het eind nog een leuk aandenken aan deze pompoenwedstrijd en het recept van de pompoensoep.
Vrijwilligers Martje Eggens en Mieke Smit hielpen de kinderen in de schooltuinen op de donderdagmkiddagen. De stichting is nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met het onderhoud in de moestuin en/of het begeleiden van de basisschoolleerlingen, wanneer zij in hun stukje van de moestuin komen werken. Neemt hiervoor contact op via mail. Kijk voor meer informatie op Facebook.


bgbbekveld@gmail.com

www.facebook.com/BuitenGewoonBuitenBekveld

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant