Henk Wullink vertelt over zijn fietstochten door de Achterhoek. Foto: PR
Henk Wullink vertelt over zijn fietstochten door de Achterhoek. Foto: PR

Henk Wullink fietst naar de geschiedenis

Algemeen

BAAK - Woensdag 5 oktober was Henk Wullink, afkomstig uit Hengelo en nu woonachtig op de Wittebrink in Zelhem, te gast bij Seniorensoos 'Ons Contact'.

Henk Wullink heeft zich verdiept in de Achterhoek en is bekend van zijn boeken, zoals 'In het spoor van de oude Hessenwegen'. Hij vertelde over zijn activiteiten in het kader van het thema 'Op de fiets naar de geschiedenis'. Na de nodige voorbereiding gaat hij gewapend met fiets, camera en notitieblokje dagenlang op pad over bijvoorbeeld oude handelswegen als Hanzeroutes en Hessenwegen. Deze doorgaande wegen vertellen heel veel over de geschiedenis van landen en streken, ook over die van de Achterhoek en Liemers. Het resultaat is een prachtige collecties aan foto's met bijbehorend verhaal. Ook liet hij foto's zien die tijdens de Achterhoekse Klavertje4Daagse zijn gemaakt. Hieruit kwam duidelijk naar voren hoe mooi de Achterhoek is en voor velen kwamen herkenbare beelden in beeld.

De volgende bijeenkomst is woensdag 2 november om 14.30 uur bij Herfkens. Dan verzorgen De Kakelkontjes, bestaand uit twee echtparen uit Eibergen, een middag met sketches en liedjes in het dialect. Het vermaak bestaat uit grappige verhaaltjes en vele meezingliedjes door verklede artiesten.

Henk Wullink laat foto's zien tijdens lezing over de Achterhoek. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant