Het ééndaagse kinderkamp in Steenderen. Foto: PR
Het ééndaagse kinderkamp in Steenderen. Foto: PR

Nieuwe jeugdactiviteit Steenderen van start

Algemeen

STEENDEREN - Een enthousiaste groep vrijwilligers in samenwerking met Welzijn Steenderen organiseert vanaf 31 oktober 2016 iedere laatste maandag van de maand een leuke activiteit voor de kinderen van groep vijf tot en met acht van de basisschool. Dit zal plaatsvinden in de voormalige Joannesschool van 18.30 uur tot 20.00 uur.

Sinds juni heeft de Stichting Welzijn Steenderen de beschikking over de voormalige Joannesschool. Welzijn Steenderen is samen met het woon- en zorgcentrum de Bongerd aan het onderzoeken of zij van de voormalige Joannesschool een activiteitencentrum kunnen maken voor jong en oud. Een beslissing of het een haalbare plan is zal het komende jaar duidelijk worden.
Wat is van zo'n nieuw activiteitencentrum te verwachten? De activiteiten van Welzijn die nu in de Bongerd plaatsvinden kunnen er naar toe verplaatst worden, de Bongerd zou dan nog meer woningen kunnen bieden. Maar ook nieuwe vormen van ontmoeten voor de 'toekomstige' oudere, kunnen beter in de voormalige Joannesschool worden ontwikkeld. Eén van de mogelijkheden voor de nieuwe vorm van ontmoeten is om oud en jong met elkaar te verbinden. Dus wil de stichting ook jeugdactiviteiten laten plaatsvinden in de Joannesschool.

Jeugdactiviteiten naast het sporten, het zwemmen en de muziekvereniging zijn er niet zoveel in Steenderen. Een enquête van Steenderen Belang uit 2009 gaf dat al aan. Een mooie nieuwe school is er inmiddels, maar er zijn nog onvoldoende activiteiten voor de jeugd. Daarom heeft Welzijn Steenderen samen met een aantal vrijwilligers bedacht dat er best wat kan worden georganiseerd voor de jeugd. En de voormalige Joannesschool biedt hiervoor een geweldige kans. Afgelopen zomer zijn twee inloopavonden voor jeugd van twaalf tot zestien jaar geweest, wat leuke ideeën heeft opgeleverd voor activiteiten. Ook is er, na tien jaar afwezigheid weer een ééndaagse kinderkamp georganiseerd. Er is een dansschool actief in de Joannesschool, Urban Dance Lab, die onder andere Hiphop en Streetdance voor kinderen geeft.

Nu dus de volgende stap: Kids Steenderen. De laatste maandag van de maand worden er, door en voor jeugd, leuke activiteiten georganiseerd. Het kan creatief zijn maar ook spel. De eerste avond is op 31 oktober van 18.30 uur tot 20.00 uur. Opgave kan via de website met daarbij naam, leeftijd, adres en telefoonnummer.


kidssteenderen@hotmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant