Linde Oosterink behaalde met Leonard bij de pony's de hoogste dagscore en Sandra Jansen deed hetzelfde met AJ bij de paarden. Foto: PR
Linde Oosterink behaalde met Leonard bij de pony's de hoogste dagscore en Sandra Jansen deed hetzelfde met AJ bij de paarden. Foto: PR

Gezelligheid en sportiviteit staan centraal tijdens clubdag RV&PC de Gompert

Algemeen

Hengelo - Zondag 25 september was het eindelijk weer zover. De jaarlijkse clubkampioenschappen voor de leden van PC&RV de Gompert werden gehouden op het terrein van RSC de Gompert. Een gezellige dag met schitterend weer en veel sportiviteit voor de leden met hun familieleden en vrienden.

De deelnemers begonnen met het rijden van een dressuurproef of een kür op muziek in de klasse BB tot ZZL. Jurylid Kim Weustink heeft veel mooie punten en nuttige tips hierbij kunnen geven. Aimee te Molder behaalde met haar pony Breezer een monsterscore van 230,5 punten en ging naar huis met de Dressuurprikkersprijs 2016. Direct na de proef werd er gestreden om de mooiste drafpassen in het 'rondje voor de fokker'. Bij dit onderdeel behaalde Nika Wittebrood met haar pony Jerommeke de hoogste punten van de dag. Sanne Ruiter won een gratis oogmeting als beloning voor haar bijzondere AC-lijn, naar aanleiding van het motto: Groot Kormelink Optiek voor een rechte lijn van A naar C.

Als afsluiting volgde een gewaagd springparcours voor zowel de beginnende als ervaren ruiters. Springinstructeur Han Aalderinks moedigde de deelnemers aan en gaf hen tijdens het parcours handige aanwijzingen die hen tot grote prestaties bracht. Jennifer Bos en haar paard Elsalvador wonnen dit onderdeel en mag zichzelf nu Springkanon 2016 noemen.

Met dank aan fotograaf Gerbert Vruggink zijn er prachtige foto's van de deelnemers gemaakt. Na de rijonderdelen verzorgde Bubbelbaloost een leuk spelelement voor de leden en hun aanhang. Dit zorgde voor hilarische momenten. Na het bubbelballen werd de uitslag van de clubkampioenschappen bekendgemaakt. Linde Oosterink behaalde met Leonard bij de pony's de hoogste dagscore en Sandra Jansen deed hetzelfde met AJ bij de paarden.

Tijdens het heerlijke buffet van Sindy's Catering werd nog lang nagepraat over de zeer geslaagde dag. Namens de leden: iedereen ontzettend bedankt voor de bijdrage! De leden gaan zich nu op maken voor de indoorconcoursen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant