Water, modder, maar ook stof,  je komt het allemaal tegen in de  endurance. Foto: Valerie Genin Benaddou
Water, modder, maar ook stof, je komt het allemaal tegen in de endurance. Foto: Valerie Genin Benaddou

Laatste loodjes zeker zwaar

Algemeen

HENGELO - Op 18 september reed Savannah van der Laan haar laatste wedstrijd voor het Franse endurance kampioenschap 'Grand Est'. Vijftig rijders stonden ’s ochtends om kwart voor acht klaar voor de verkenningsronde, alvorens de wedstrijd te beginnen, op wat later bleek een loodzwaar parcours.

Het tijdstip van beginnen was voor Savannah niet favoriet. Om kwart voor acht mochten de rijders één verkenningsronde rijden, waarna meteen de start van de eerste manche van anderhalf uur zou zijn. ’s Nachts had het nog flink geregend en dat maakte de juiste bandenkeuze lastig. Savannah koos in overleg met vader Wil voor natte baan banden, aangezien een donkere grijze lucht als dreiging boven het circuit hing.

Op een 34ste startplek stonden er meer rijders voor, dan achter haar, maar toch wist ze al snel rond de 28ste plaats te rijden. Gedurende anderhalf uur wist ze langzaam wat plaatsen op te schuiven, maar de baan werd steeds droger en de natte baan banden werkten meer tegen dan mee. Uiteindelijk finishte ze als 22ste in deze manche en als tweede meisje.
Na een rustpauze van enkele uren moest aangetreden worden voor de tweede manche van anderhalf uur. Nu mocht Savannah starten als 22ste en dat gaf haar vleugels, ze wist na twee bochten als veertiende de meeste mannen achter zich te laten, maar helaas kon ze het niet volhouden. Een stuur in haar lies, handen vol blaren en een zwaar circuit zorgden dat ze negentiende lag toen de finishvlag viel. Een mooi resultaat in een zware wedstrijd. Als tweede meisje van de dag was ze niet helemaal tevreden, maar meer zat er op deze dag niet in.

Volgende week is er nog één wedstrijd in het Franse Suzannecourt, maar deze laten Savannah en Kimberly allebei schieten, de reistijd is te lang en de studie gaat voor.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant