Anne van der Vliet - Brouwer, Michaela Hollmannová en Diana de Vries na een succesvol concert. Foto: Liesbeth Spaansen
Anne van der Vliet - Brouwer, Michaela Hollmannová en Diana de Vries na een succesvol concert. Foto: Liesbeth Spaansen

Beeldhouwatelier Baak viert 12,5 jarig jubileum

Algemeen

Kunst en muziek

BAAK - Anne van der Vliet - Brouwer was zondag 25 september het stralende middelpunt van een geslaagd jubileumfeest van haar Beeldhouwatelier Baak. Familie, vrienden en andere belangstellenden kwamen naar de beeldentuin en galerie om te genieten van kunst. Het hoogtepunt van de dag bleek toch het concert van het duo 'Concerto Alankara'. In de Sint Martinuskerk was geen zitplaats meer vrij.

Door Liesbeth Spaansen

Namens Anne richtte dochter Nadine een woord van welkom aan allen die aanwezig waren in de kerk. Zij stond even stil bij Henk Brouwer en Marja Evers, twee mensen die er deze dag niet meer bij kunnen zijn en stelde vervolgens het duo voor.

Violiste Michaela Hollmannová en harpiste Diana de Vries kozen voor dit bijzondere concert een aantal werken die zij recent hadden opgenomen voor hun nieuwe cd 'Inspiring Moments'. De dames openden met de klassieke werken 'Chanson Exotique', 'Abodah', 'Arabesque' en 'Beau Soir'.
Daarna speelden zij een intermezzo met 'Schindler's List', 'Jewish Town' en 'Promenade a l'Automne', om vervolgens toegankelijke werken als 'American Sketches', 'Running Waters' en 'Country Fayre' te laten horen. Na de slotstukken 'Elegia' en 'Oblivion' kreeg het duo terecht een staande ovatie en bloemen van de jubilaris Anne van der Vliet - Brouwer. De toegift, het Ave Maria, was speciaal voor Henk Brouwer, gevoelig gespeeld en eindigend in een oorverdovende stilte.

Alle gasten liepen na afloop van het concert naar de beeldentuin waar de catering, verzorgd door de overbuurman van het wapen van Baak, klaar stond voor een drankje om te toosten. Een hapje ontbrak niet in de zonnige tuin, waar de gasten nog gezellig bleven napraten. Het jubileumfeest was een prachtige samenwerking tussen de St. Martinuskerk, het Wapen van Baak en Beeldhouwatelier Baak.


www.beeldhouwatelierbaak.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant